Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova edició de "Mataró, Nit Oberta" incorpora breakdance, fotografia i un concurs de curtmetratge

Escoltar

La nova edició de "Mataró, Nit Oberta" incorpora breakdance, fotografia i un concurs de curtmetratge

Mataró, Nit Oberta comença el proper dissabte, 24 de gener, la nova temporada 2004. Aquesta iniciativa d'oci nocturn per a joves, que està impulsada per la regidoria de Joventut i compta amb la col.laboració de diverses entitats juvenils de la ciutat, es va iniciar el 2002 amb una prova pilot i des d'aleshores fins ara s'han comptabilitzat uns 2.000 assistents.

El programa d'aquest primer trimestre es presenta amb una nova imatge més dinàmica i juvenil: la programació està separada per mesos en tres desplegables de diferents colors. Els tres es presenten junts units per una goma i amb un posavasos del Sidral. Els fulletons inclouen l'oferta que va des del 24 de gener fins al 27 de març, a més de les adreces on es realitzen les activitats i les dels equipaments que estan oberts en horari nocturn.

Com a novetat d'aquesta nova programació hi ha un taller de breakdance el mes de gener, dansa del ventre el febrer i un taller de fotografia nocturna per viure la nit a través de la càmera pel març. Aquestes novetats es complementen amb altres com poden ser taller de cuina, de trenes, dinàmica del riure, escacs o jocs de rol.

A més hi haurà una exhibició de curtmetratges: "Talla't la retina". Aquesta activitat està dirigida a persones majors de 14 anys i es podran entregar les obres en DVD, CD o VHS al Casal de joves-SIDRAL abans del 26 de febrer. El 20 de març està previst que s'exhibeixin tots els curtmetratges presentats.

L'oferta té lloc en equipaments municipals (Casal de Joves-SIDRAL, Centre Cívic Molins i Casal de Joves de La Llàntia) i també en locals públics, d'entitats i privats i a la via pública.

Mataró, Nit Oberta durant el 2003

El 2003 ha estat el primer any complet d'aplicació del programa d'oci nocturn. Al llarg de l'any s'han programat tres períodes d'activitats que han tingut lloc del 21 de febrer al 12 d'abril; del 24 d'abril al 29 de juny i del 8 de novembre al 13 de desembre.

En total s'han comptabilitzat en les activitats programades per les associacions, entitats i l'àrea de Joventut 989 assistents i 847 han estat els usos dels equipaments municipals oberts en horari nocturn (pistes esportives, sales d'estudis, internet, sales multimèdia).

De 434 enquestes que s'han fet el 84% dels participants eren gent de Mataró i el 75% eren joves entre els 15 i els 27 anys, sent la franja de 18 a 22 anys la més àmplia amb el 31%.

El 97% dels enquestats han valorat bé o molt bé la preparació de les activitats. Quant a comentaris sobre les activitats un 49% mostren la seva satisfacció i un 14% valora que s'hauria d'ampliar l'horari. Pel que fa a suggeriments un 35% comenta que s'haurien de fer més tallers, amb preferència dels esports i del taller de cuina o els cursos de ball.

Bàsicament les activitats i els serveis s'han desenvolupat els dissabtes en horaris de vespre i nit que han tingut lloc de manera simultània en els diferents equipaments.

Els tallers que han tingut més demanda han estat els de cuina, massatges i els que tenen a veure amb la música i el teatre. Però a més hi ha hagut activitats que han tingut una gran afluència de públic com: el ral.li fotogràfic, algunes jornades de rol, el taller de dinàmica de riure, el taller de rastes i els jocs en xarxa.

Les entitats que col.laboren amb la regidoria de Joventut són: Associació de lleure i cultura Enlleura't, Associació Juvenil Grup d'Esplai La Tribu, Associació de Veïns de Molins-Torner-Primer de Maig, Club d'Escacs Mataró, Club de Rol Banshee Errante i KAE (comissió de cinema alternatiu de Les Esmandies).