Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local realitza aquesta setmana una nova campanya de control de fums i gasos dels vehicles

Escoltar

La Policia Local realitza aquesta setmana una nova campanya de control de fums i gasos dels vehicles

La Unitat de Qualitat de Vida de la Policia Local, amb la col·laboració del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, porta a terme aquesta setmana una nova campanya de control d'emissions de fums i gasos dels vehicles.

La campanya s'emmarca també en el Pla d'Acció de l'Agenda 21 local, que té com a objectiu fomentar i vetllar per un desenvolupament sostenible.

Des d'avui i fins el 19 de març hi haurà instal·lada una unitat mòbil a la Via Europa (entre la ronda de Jacint Verdaguer i el carrer de Pirineus). Entre les 10 i les 6 de la tarda, dos agents de la Policia Local analitzaran el monòxid de carboni (CO) als vehicles que funcionen amb benzina i l'opacitat de les emissions als vehicles que utilitzen dièsel.

Una vegada efectuats els treballs de revisió de les emissions de fums i gasos contaminants, els agents lliuraran al conductor del vehicle una còpia de l'acta amb els resultats. Si els nivells d'emissions no estan dins les normatives, es concedirà el termini d'una setmana perquè el propietari del vehicle procedeixi a la reparació de l'anomalia. En cas que, superat aquest termini de temps, el vehicle continuï emetent més gasos dels permesos, la Policia Local posarà la denúncia corresponent (art. 22 de l'Ordenança Municipal de Circulació).