Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La replantada d'arbres d'aquest any reposarà 355 exemplars

Escoltar

La replantada d'arbres d'aquest any reposarà 355 exemplars

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament començarà el proper dilluns, 19 de gener, la campanya anual de replantada d'arbres, durant la qual se substituiran 355 exemplars a tot Mataró.

L'objectiu de la campanya és reposar els arbres morts o malmesos que hi ha plantats als espais verds i als carrers i places de la ciutat.

La campanya de replantada, que té un pressupost de 57.000 euros, la portaran a terme el Servei de Manteniment de l'Ajuntament i l'empresa Jardinería y Riegos Flores i tindrà una durada aproximada de dos mesos.

Enguany els arbres que s'han de canviar pertanyen a 50 espècies diferents. Les espècies que més es replantaran seran: Arbres de Constantinopla (Albizia julibrissim ombrella, un 17,4%, 62 exemplars), Plàtans (Platanus x hispanica, un 8,7%, 31 exemplars), i Lledoners (Celtis australis, un 6,4%, 23 exemplars). Tots els arbres que es plantaran procedeixen del Viver municipal.

Els últims arbres que es replantaran durant el mes març són els de les espècies sensibles al fred, com ara la Tipuana speciosa, l'Albizia julibrissim i la Phytolacca dioica.

A més d'aquestes espècies usuals en els carrers de Mataró aquest any s'incorporaran dues novetats: a la ronda de Sant Oleguer s'hi plantaran Chitalpa tashkentensis summer bell's i a la ronda de Jaume Ferran l'arbre Photinia "Red Robin", un arbre petit idoni per a les voreres petites.

El Servei de Manteniment utilitza dos sistemes de plantació: a arrel nua, per a arbres de fulla caduca que no presenten dificultats especials per arrelar; i amb contenidor o pa de terra, per a arbres de fulla persistent i per plantar arbres de fulla caduca en qualsevol època de l'any.

En la majoria dels casos la plantació serà individual però per motius d'hàbitat s'ha cregut convenient canviar tots els arbres de la carretera N-II amb la Porta Laietana, així se substituiran el Fals plàtan (Acer pseudoplatanus) per Arbres de Constantinopla (Albizia julibrissim ombrella).

Els treballs inclouen l'arrancada de les soques velles, la retirada dels panots del voltant de l'arbre i la posterior reposició de l'escocell, així com el primer reg a tots els arbres replantats.