Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera edició del programa XPLORA ha comptat amb la participació de 47 alumnes de secundària i 29 empreses

Escoltar

La tercera edició del programa XPLORA ha comptat amb la participació de 47 alumnes de secundària i 29 empreses

El president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Antoni Civit, ha entregat avui els diplomes corresponents a la tercera edició del programa XPLORA. El programa, que apropa els oficis als estudiants, està organitzat pel Servei d'Ocupació de l'IMPEM. En aquesta edició hi han participat 47 estudiants de secundària.

L'objectiu del programa és donar a conèixer les ocupacions i el mercat del treball als joves abans que acabin 4t d'ESO, a més també serveix perquè el centre d'ensenyament pugui treballar la part d'orientació professional amb els alumnes.

Els 47 alumnes de 4t d'ESO que han participat en aquesta edició al llarg del curs escolar han tingut l'oportunitat de conèixer empreses i oficis dels àmbits del comerç; lleure; activitats físiques i esportives; construcció; perruqueria; mecànica de l'automòbil, industrial i de bicicletes; imatge i so; electricitat; fusteria; jardineria; hostaleria; cossos de seguretat i vigilància; administració; geriatria; jardí d'infància i noves tecnologies.

L'exploració de cada ocupació es fa participant en un taller prelaboral, de 12 hores cadascun, que es reparteixen de la següent manera: 2 hores en un centre de formació on s'imparteixi l'especialitat que s'estigui explorant i 10 hores en una empresa on es fa la feina en concret.

Els centres de secundària que en aquesta edició han format part del programa han estat: IES Miquel Biada, IES Alexandre Satorras, IES Puig i Cadafalch, IES Thos i Codina i IES Damià Campeny. A més de 29 empreses i entitats de la ciutat que hi han col.laborat de manera voluntària.

El programa XPLORA està cofinançat per l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, pel Departament de Treball i Indústria de la Generalitat i pel Fons Social Europeu.