Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament activa una web per promocionar el català

Escoltar

L'Ajuntament activa una web per promocionar el català

L'Ajuntament ha activat un espai al web municipal per promocionar la llengua catalana. En aquesta web s'hi poden trobar documents de referència pel que fa a normativa d'ús del català, recursos web relacionats amb la llengua, programes informàtics en català i links a campanyes i a entitats que treballen per normalitzar el català a la Catalunya Nord o a l'Alguer.

Aquesta pàgina, que es troba dins de la pestanya "Ajuntament" del web municipal, és una de les accions previstes al Programa d'Actuació Municipal (PAM) de Política Lingüística per al 2004, document que es pot consultar en aquesta mateixa pàgina i que basa les seves línies mestres en l'acord de Govern de 14 de juny de 2003, en el qual es preveia la creació de la Secció Municipal de Política Lingüística.

A més d'aquest text, altres documents que es poden trobar en aquesta pàgina són la Llei 1/1998 de 7 de gener de Política Lingüística, el Reglament d'Ús de la Llengua Catalana a l'Ajuntament, el Manual d'estil, el Manual de llenguatge igualitari i el conveni d'integració de l'Ajuntament al Consorci per a la Normalització Lingüística l'octubre de 1990.

També és possible consultar la composició de les dues comissions que treballen per a la promoció del català a Mataró; la Comissió Interdepartamental de Seguiment del Reglament d'ús de la Llengua Catalana, que vetlla per l'ús de la llengua catalana dins el propi Ajuntament, i la Comissió Assessora de l'Ajuntament en matèria Lingüística, en la qual hi participen entitats ciutadanes, per tal de proposar mesures per millorar l'ús del català a Mataró.

En la secció d'enllaços, podem trobar recursos en línia com ara diccionaris electrònics en català, traductors, o enllaços als llocs web de mitjans de comunicació que emeten en català. També hi ha un enllaç des d'on es pot descarregar el programari lliure, gratuït i en català CATix, un paquet informàtic que inclou un sistema operatiu i un programari lliure basat en la plataforma GNU-LINUX. Un altre link ens porta al web de la campanya "Per un punt CAT", a la qual l'Ajuntament hi està adherit.

A banda d'aquests, hi ha altres enllaços a associacions de defensa del català amb les quals l'Ajuntament col·labora, com ara l'Associació d'Amics de la Bressola o la Universitat Catalana d'Estiu, i a recursos web d'interès, com ara el lloc de l'Institut d'Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística. També està disponible una agenda d'actes relacionats amb la llengua al municipi i una bústia de suggeriments.