Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament crearà una nova plaça pública en els entorns del Centre Cívic del Pla d'en Boet

Escoltar

L'Ajuntament crearà una nova plaça pública en els entorns del Centre Cívic del Pla d'en Boet

La comissió de govern va aprovar inicialment ahir el projecte d'urbanització dels entorns del Centre Cívic del Pla d'en Boet- Peramàs- Esmandies, un equipament que actualment està en construcció on hi havia l'antiga fàbrica Tesa.

Aquesta obra representa la creació d'una petita plaça i inclourà també la conversió en zona de vianants del carrer de Juan Sebastián Elcano i l'eixamplament d'un tram de la vorera del carrer d'Hernán Cortés.

El projecte defineix una nova zona d'estada i de pas per als veïns de la zona que es convertirà alhora en el vestíbul enjardinat del nou equipament. El tret més característic és la varietat de recorreguts de vianants que creuen aquesta nova plaça, la major part d'ells en diagonal, i amb els quals es garanteix l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

Les obres consistiran en la creació d'un espai públic mixt -enjardinat i pavimentat-, caracteritzat per l'existència de diferents plànols inclinats i parterres que serveixen per salvar els desnivells dels terrenys i també per ocultar les sortides de ventilació de l'aparcament de vehicles que pertany a un bloc d'habitatges annex.

Les obres, que tenen un pressupost inicial de 405.951,30 euros, es realitzaran en 5 mesos. Abans no comencin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa constructora.

Una plaça formada per plans triangulars i inclinats

L'àmbit d'actuació del projecte són 3.232 m2 i inclou la plaça i les obres corresponents als dos carrers abans esmentats. La plaça ocuparà l'espai públic que hi ha a l'entorn del centre cívic, entre aquest equipament en construcció i el carrer d'Hernán Cortés, un edifici d'habitatges arrenglerat a la ronda de Francesc Macià, i el carrer de Juan Sebastián Elcano.

El disseny d'aquesta plaça es basa en la construcció de diversos plans inclinats, tant enjardinats com pavimentats, destinats a salvar els desnivells existents entre els carrers d'Hernán Cortés i de Juan Sebastián Elcano i a ocultar les dues casetes de ventilació que té l'aparcament. Aquests plans triangulars tenen diferents inclinacions, alçades i funcions: n'hi ha que es converteixen en rampes, en parterres o senzillament es manifesten amb un canvi de paviment.

Els recorreguts de vianants es realitzen en diagonal. Al carrer d'Hernán Cortés hi ha dos tipus d'accessos; un amb escales a l'extrem més proper al centre cívic i un altre amb un pla inclinat-rampa a l'altre extrem més proper a la ronda de Francesc Macià. Pel que fa a l'accés dels vianants des del carrer de Juan Sebastián Elcano, aquest es pot realitzar a peu pla i també a través d'unes escales.

La plaça tindrà en total 4 triangles enjardinats, un dels quals és un parterre elevats que oculta  una de les sortides de ventilació de l'aparcament abans esmentat. A més, la jardineria es complementarà amb la plantació d'una filera de 6 arbres del tipus Chitalpa Tashkentensis Summer Bell's (encreuament de Catalpa Bignonioides i Chilopsia Linearis).

Pel que fa al mobiliari, està prevista la instal·lació de 8 bancs, 4 grups de cadires del tipus neoromàntic i una font, i quant a il·luminació, s'instal·laran 3 columnes del tipus "Prim" amb focus orientables".

Un nou carrer de vianants al Pla d'en Boet

El carrer de Juan Sebastián Elcano es pavimentarà a un sol nivell amb l'objectiu de convertir-lo en zona de vianants. La zona central del carrer, que tindrà 3,20 m, es pavimenta amb llambordes, i la resta de l'espai fins als edificis de cada costat es pavimenta amb peces de 40 x 60 cm. En aquest carrer es plantaran també tres Arbres de l'Amor (Cercis Siliquastrum) en filera a la zona més propera al carrer de Pizarro i quatre arbres més a l'extrem més pròxim a la ronda de Francesc Macià.

El projecte de construcció de la plaça del centre cívic inclourà també la reurbanització i eixamplament de la banda de mar de la vorera del carrer d'Hernán Cortés, en el tram comprès entre la ronda de Francesc Marcià i el carrer de Pizarro. En aquesta vorera només se suprimirà la zona d'aparcament als extrems més propers a les cruïlles (per guanyar espai pels vianants) i es procedirà a la plantació de Cirerers del Japó (Prunus Serrulata kwanzan). La zona central de la vorera, la que correspon justament davant del centre cívic, mantindrà l'aparcament en cordó.

La il·luminació d'aquests dos carrers es resoldrà amb la instal·lació de lluminàries cilíndriques.