Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament, la patronal i els sindicats signen el Pacte Local per a l'Ocupació 2004-2007

Escoltar

L'Ajuntament, la patronal i els sindicats signen el Pacte Local per a l'Ocupació 2004-2007

Avui, 29 de març, l'Ajuntament, sindicats i empresaris han signat el nou Pacte per a l'Ocupació Local 2004-2007.

Aquest nou pacte és la continuïtat dels dos anteriors (1998-2000 i 2001-2003) i té per objectiu consolidar el model local de pacte definit des de fa cinc anys a partir de les directrius i estratègies definides en relació amb l'ocupació en el marc europeu, estatal i autonòmic. Així com també fomentar la concertació entre les institucions locals, els sindicats i patronals i la societat civil.

El nou document l'han signat l'alcalde, Manuel Mas; la presidenta de l'Àrea de Relacions Econòmiques i Institucionals, Pilar González-Agàpito; el president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, Antoni Civit; la secretària general de la Unió Territorial Nord-Oriental Maresme de la Unió General de Treballadors, Isabel Ruíz; el secretari general de la Unió Comarcal del Maresme de Comissions Obreres, Jaume Roig; i el president de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, Josep M. Martín.

Els objectius del Pacte Local per a l'Ocupació 2004-2007 s'emmarquen en tres línies: la plena ocupació; la millora de la qualitat i la productivitat del treball i la cohesió i la inclusió social.

D'aquests tres objectius es desprenen sis línies estratègiques:

1. Impulsar mesures actives i preventives a favor de les persones en situació d'atur.

2. Fomentar la creació de llocs de treball i l'esperit empresarial.

3. Promoure l'adaptabilitat i la mobilitat en el mercat de treball.

4. Desenvolupar el capital humà i l'aprenentatge permanent.

5. Augmentar l'oferta de mà d'obra i promoure la prolongació de la vida laboral.

6. Garantir la igualtat d'oportunitats.

Les línies estratègiques s'aniran desenvoluparan en un pla d'acció que s'aprovarà anualment.

El Pacte Local 2004-2007, que s'acull a l'Estratègia Europea d'Ocupació i les noves directrius i recomanacions del Consell de la Unió Europea en matèria d'ocupació, mantindrà la Taula per a l'Ocupació i definirà les respectives comissions de treball que té vinculades, així com els mecanismes de coordinació, participació i treball.

Per tirar endavant el Pacte s'incidirà en afavorir la més àmplia participació possible de les institucions, entitats i associacions ciutadanes que actuen en el territori, a més de procurar que hi hagi una coordinació amb el Pacte territorial del Maresme.