Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament participa al Congrés Mundial de Moviments Humans i Immigració del Fòrum 2004

Escoltar

L'Ajuntament participa al Congrés Mundial de Moviments Humans i Immigració del Fòrum 2004

El passat cap de setmana va tenir lloc el Primer Congrés Mundial de Moviments Humans i Immigració, al Centre de Convencions del recinte Fòrum. Aquest Congrés d'àmbit mundial va reunir 269 ponents de 64 països, i 1.886 participants. L'Ajuntament de Mataró va participar en dues ponències d'aquest Congrés a través del Pla de Nova Ciutadania.

Tant l'Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya van considerar interessant que l'Ajuntament aportés les seves experiències de primera mà amb els col·lectius d'immigrants. El primer seminari, "Immigració i els reptes del govern local", organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, va comptar amb la presència dels ajuntaments de Montserrat, Manlleu, Manresa, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Mataró. El segon seminari en el qual va participar l'Ajuntament va ser "Polítiques d'acollida", organitzat per la secretaria per a la Immigració de la Generalitat.

El Congrés Mundial de Moviments Humans i Immigració, una iniciativa de l'Institut Europeu de la Mediterrània i el Fòrum Barcelona 2004, es va concebre amb dos objectius bàsics: en el marc institucional, aportar un marc conceptual de referència per a les actuacions i regulacions internacionals i les normatives institucionals; i en un àmbit més social, oferir nous elements per tal d'aconseguir modificar la percepció del fet migratori.

Es preveu que la propera edició sigui en un altre acte massiu per tal que atregui a un nombre considerable de persones.