Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament posa en marxa el xec servei, una prestació d'atenció domiciliària per a la gent gran i els més necessitats

Escoltar

L'Ajuntament posa en marxa el xec servei, una prestació d'atenció domiciliària per a la gent gran i els més necessitats

El regidor de Serveis Socials, Oriol Batista, i la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Pilar Gonzàlez-Agàpito, han presentat avui en roda de premsa el xec servei, un nou servei d'atenció domiciliària per a la gent gran. Aquesta prestació està subvencionada pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu i compta amb la col.laboració de l'IMPEM.

L'objectiu d'aquest servei, que entra en funcionament el proper dilluns 18 de novembre, és promocionar l'increment de prestacions d'atenció domiciliària amb dues finalitats, d'una banda crear i consolidar llocs de treball en aquest sector, i per l'altra millorar-ne la seva qualitat.

 

En què consisteix el xec servei?

El xec servei és un val emès per l'Ajuntament per tal de poder comprar serveis d'atenció domiciliària a empreses especialitzades i homologades pel mateix Ajuntament.

Aquest servei va dirigit a totes aquelles persones que necessiten d'una atenció especialitzada a la seva llar, que estiguin en situació de dependència o persones amb situacions puntuals urgents i de curta durada. Durant aquest any 2002 es prioritzen les persones més grans de 65 anys.

Hi ha dues classes de xecs serveis, per una banda aquell mitjançant el qual l'usuari pot rebre atenció personal de mans d'una treballadora familiar en la higiene personal, acompanyament o canvis posturals, entre d'altres. I per l'altra, el que està adreçat als temes de la casa, amb el que una auxiliar de la llar pot fer la neteja, el menjar o arreglar la roba. Cada xec equival a una hora d'ajut.

El xec per disposar d'una treballadora familiar es podrà adquirir a 9,01 euros i en el cas de l'auxiliar de la llar costarà 7,8 euros.

 

Pressupost i xecs subvencionats

L'Ajuntament per poder tirar endavant aquesta prestació disposa per a l'any 2002 d'un pressupost de 23.954,25 euros i per a l'any 2003 compta amb 59.692,15 euros.

Per altra banda, s'emetran des de l'Ajuntament 6.200 xecs serveis durant el 2002, dels quals 1.200 seran gratuïts i 5.000 estaran subvencionats en un 33%, que prèvia valoració dels Serveis Socials municipals aniran destinats a les persones més necessitades. Els usuaris d'aquesta mena de xecs en podran aconseguir un màxim de 30.

En el 2003, l'Ajuntament disposarà de 14.400 xecs subvencionats, 3.400 de gratuïts i 11.000 pagant un 67% del seu preu.

Per sol.licitar aquesta prestació els futurs usuaris s'han de dirigir al Servei de Sanitat i Serveis Socials de l'Ajuntament, situat al carrer Cuba, 47, on se'ls hi oferirà un llistat de les empreses homologades i d'on podran escollir la més adient a les seves necessitats.