Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta el Pla de dinamització comercial del mercat municipal de la plaça de Cuba

Escoltar

L'Ajuntament presenta el Pla de dinamització comercial del mercat municipal de la plaça de Cuba

El president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Antoni Civit, i el president de l'Associació de venedors del mercat de la plaça de Cuba, Francesc Pagès, han presentat avui el Pla de dinamització comercial del mercat de la plaça de Cuba. El pla comporta la creació d'una associació de venedors del mercat, una nova imatge gràfica del mercat i, en una primera fase, la definició d'un programa d'actuacions de dinamització fins a finals d'any.

Nova associació

La nova Associació de venedors del mercat de la plaça de Cuba està formada per 32 associats que representen aproximadament un 70% dels venedors del mercat. Aquesta és la primera vegada que es crea una associació legalment constituïda en aquest mercat donat que abans només existia una comissió representativa dels gremis dels venedors.

L'associació juntament amb el Servei de Promoció de la Ciutat de l'IMPEM han definit les accions de dinamització que tenen per objectiu incrementar la quota de mercat mantenint la clientela habitual, crear-ne de nova, canviar la percepció que es té del mercat i potenciar-ne les qualitats.

Accions del Pla de dinamització comercial de la plaça de Cuba

El Pla de dinamització comercial està format per diferents accions que en aquesta primera fase es desenvoluparan fins al mes de desembre. El pla inclou accions adreçades als consumidors, als propis comerciants, de promoció i animació així com de comunicació

Pel que fa a les accions dirigides als consumidors, hi haurà tiquets d'aparcament gratuïts, un parc infantil els dissabtes i una ludoteca de Nadal.

. Tiquets d'aparcament gratuïts: els comerços associats distribuiran tiquets d'aparcament gratuïts de mitja hora als seus clients.

. Parc infantil els dissabtes: els dissabtes de 9.30 a 12.30 h hi haurà la possibilitat d'utilitzar el servei de parc infantil en el mateix mercat.

. Ludoteca de Nadal: els dies 24, 28, 29 i 30 de desembre i el 4 i 5 de gener de 10 a 13 h i el 23 i 30 de desembre de 10 a 13 h i a la tarda de 17.30 a 20 h. En aquest servei de ludoteca es programaran activitats per als nens relacionades amb el Nadal.

Quant a les accions programades per als comerciants, està previst que es faci un estudi de les necessitats formatives dels venedors del mercat per tal de poder establir un pla de formació i reciclatge. També s'ha programat un seminari que anirà a càrrec de l'Escola Superior de Comerç i Distribució de Terrassa (ESCODI) sobre la identificació de bitllets falsos.

Una de les accions de promoció i animació del Pla de dinamització és el sorteig de xecs regal per Nadal. Així, a partir de mitjan d'aquest mes de novembre els venedors obsequiaran als clients amb unes butlletes per participar en un sorteig de 6 xecs regal per valor de 300 € cadascun a gastar en els comerços associats del mercat municipal de la plaça de Cuba. El sorteig es farà el dia 16 de desembre i es lliuraran els premis el 17 de desembre.

El Pla de dinamització també ha suposat el disseny d'una nova imatge que identifica els establiments del mercat i que serà la marca paraigües sota la que es desenvoluparan totes les accions del pla d'actuació de l'Associació de venedors del mercat de la plaça de Cuba. La nova  imatge la conformen 4 elements amb colors molt mediterranis (groc, verd, blau i vermell) que representen la síntesi dels productes que es podran trobar en el mercat. La imatge gràfica va acompanyada per la llegenda "Mmm..." Mercats municipals de Mataró.