L'Ajuntament presenta la modificació puntual del Pla General d'Ordenació en l'àmbit d'El Rengle

El regidor d'Urbanisme i president de l'empresa municipal d'Urbanisme PUMSA, Arcadi Vilert, ha presentat avui la modificació puntual del Pla General d'Ordenació en l'àmbit d'El Rengle. La proposta està previst que es porti a aprovació inicial en el pròxim Ple.

Aquesta modificació comporta el canvi de qualificació dels terrenys, que eren d'ús industrial terciari i passaran a ser d€ús industrial terciari i residencial.

El Rengle estarà dividit en quatre illes diferenciades: una que és l'espai que contindrà la seu del Tecnocampus i les altres tres que són les que són objecte de modificació.

La superfície total de l'àmbit d'El Rengle és d'uns 175.000 m2 i la superfície de la modificació puntual equival a 77.554 m2. Així, la nova proposta de planejament comporta que d'aquests metres quadrats un 30% sigui sòl públic mínim (23.266 m2) i un 70% sigui d'aprofitament privat (54.288 m2).

Pel que fa a la distribució dels usos segons la proposta de modificació quedarà de la següent manera:

. Edificabilitat privada màxima del sector: 100.820 m2 de sostre

. Sostre màxim residencial: 31.021 m2 (31 %)

. Sostre màxim terciari-industrial: 69.799 m2 (69 %)

Aquest 31 % de sostre residencial es traduirà aproximadament en 388 habitatges, dels quals 78 (20%) seran de protecció oficial i 310 (80%) habitatges lliures.

Els nous paràmetres d'ús i edificabilitat generaran un increment de plusvàlues que permetran cobrir les despeses del sector. Està previst que aquestes plusvàlues, calculades en 12 milions d'euros, s'inverteixin en: l'adequació de la N-II; la urbanització del passeig del Mar; la millora de les condicions de la urbanització (adequar els carrers als nous usos); la urbanització dels nous espais públics i la construcció de l'edifici del Tecnocampus.

La modificació del Pla General d'Ordenació ve precedida per un conveni de col.laboració urbanística entre PUMSA i el conjunt de propietaris dels terrenys inclosos al sector d'El Rengle. El conveni es va signar el passat 28 d'abril i contempla, entre altres punts, el nou aprofitament complementari per a ús residencial i la destinació d'un 20% del sostre residencial a habitatge protegit.

El sector d'El Rengle està considerat com un espai privilegiat quant a la seva situació donat que és un dels pocs terrenys ubicat en el front marítim en el qual la carretera N-II i la línia de ferrocarril no són colindants, aquesta ubicació li dóna un gran potencial paisatgístic i estratègic.

La urbanització d'aquest espai se sumarà a les actuacions que s'estan fent o estan en marxa a la façana marítima de la ciutat com els desenvolupament de Marina de Llevant, la ronda de Barceló, el Cafè de Mar - Cooperativa agrària o el sector Iveco-Renfe.