Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament rep més de 2 milions d'euros de la Diputació per finançar el nou poliesportiu de Cirera

Escoltar

L'Ajuntament rep més de 2 milions d'euros de la Diputació per finançar el nou poliesportiu de Cirera

L'Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona per finançar l'execució del nou pavelló poliesportiu de Cirera. El nou equipament s'ubicarà en un solar de titularitat municipal situat a la cruïlla de l'avinguda del Corregiment amb el carrer de Terrassa, a tocar del poliesportiu de Cirera ja existent.

La subvenció que la Diputació concedeix pel nou pavelló poliesportiu puja a 2.168.000 euros i se suma a un ajut de 435.132,76 euros atorgat l'any passat pel Consell Català de l'Esport.

L'obra de l'edifici té un pressupost de 2.731.576,86 euros, tot i que la inversió global a realitzar a l'àmbit afectat és de 3.938.772 euros, ja que inclou la urbanització dels entorns i el trasllat del camp de Futbol-7 que ara està situat al solar on anirà el nou pavelló. Les obres de trasllat del camp de Futbol-7 de Cirera van començar el passat 9 de desembre.

Trasllat del camp de Futbol-7

El camp de Futbol-7 es desplaça a un solar proper comprés entre l'avinguda del Corregiment, el pati de l'escola pública de Cirera i el torrent de la Pólvora. La superfície de l'àmbit d'actuació és de 4.720 m2.

L'equipament se situarà a nivell intermig del solar, a tocar de la tanca del pati de l'escola. El camp, de 50 x 30 metres, serà de sauló compactat i estarà il·luminat amb 4 columnes de 12 metres d'alçada, amb 2 projectors cadascuna. Tot el perímetre estarà voltat per una tanca metàl·lica de 3 metres d'alçada, i darrera de les porteries es preveu també la instal·lació de xarxes de protecció de 6 metres d'alçada. Per solventar els desnivells del terreny i reduir l'impacte visual es faran talussos pavimentats amb llambordes recuperades.

D'altra banda, es construirà un aparcament amb capacitat per a 30 vehicles, amb accés per l'avinguda del Corregiment. La zona d'estacionament estarà il·luminada per una columna de 12 metres d'alçada amb 3 projectors.

El projecte d'urbanització també preveu obrir un passatge per a vianants, en el lateral oposat a la tanca del pati d'escola, que connectarà el nou sector residencial del Parc Central amb l'avinguda del Corregiment i l'àmbit dels equipaments esportius i escolars. El passatge, de 4 metres d'ample, estarà pavimentat amb llambordins de ceràmica i s'il·luminarà amb 9 columnes de 4 metres d'alçada.

En els diferents àmbits previstos es plantaran alzines i pins i, seguint l'alineació d'arbrat de l'avinguda del Corregiment, tres lledoners. D'altra banda, el projecte preveu completar la urbanització i l'enjardinament de l'entorn de la plaça de Francesc Flos i Calcat.

El pressupost d'aquesta actuació és de 419.715 euros. Les obres tenen una durada prevista de 4 mesos.