Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'adhereix al Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona

Escoltar

L'Ajuntament s'adhereix al Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona

El Ple d'ahir va aprovar la proposta d'adhesió de l'Ajuntament al Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona. El Fòrum és una iniciativa promoguda pel Consorci del Far.

El Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana, que es va constituir el març de 2003 amb la Primera Trobada d'Alcaldes, és un espai de trobada i diàleg on regidors i tècnics dels municipis del litoral poden intercanviar informació, i on s'hi poden elaborar i promoure projectes i iniciatives d'interès per als municipis.

Els participants del Fòrum són 27 municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona pertanyents a quatre comarques: Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat i el Garraf.

Els representants dels municipis es constitueixen en comissions tècniques: Desenvolupament econòmic i ocupació; Ensenyament i formació; Urbanisme i vialitat; Medi ambient i sostenibilitat; Història i patrimoni cultural marítim. De les comissions en surten les propostes i iniciatives a portar a terme.

El Consorci del Far, que va ser creat el 1993, té com objectiu promocionar la formació, l'activitat econòmica, l'ocupació i la recuperació i difusió del patrimoni i la cultura en relació amb el mar. El Consorci està format per: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Autoritat Portuària de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Barcelona i l'associació "Barcelona, fes-te a la mar".

Pla Estratègic per al Litoral

El Ple també va aprovar la participació de l'Ajuntament en el Pla Estratègic per al Litoral (PEL) de la Regió Metropolitana de Barcelona que té per objectiu identificar les problemàtiques i potencialitats específiques que afecten el territori litoral i dissenyar estratègies que permetin avançar cap a la seva gestió integral.

La proposta de realització del PEL va sorgir a partir de la Segona Trobada d'Alcaldes en el marc del Fòrum i s'ha pensat com un pla impulsat, dirigit i coordinat pels ajuntaments del litoral de la RMB i jurídicament independent.

El PEL s'articula al voltant d'unes comissions tècniques amb els següents eixos temàtics: Cultura i patrimoni cultural marítim; Medi ambient i sostenibilitat; Desenvolupament econòmic i ocupació. Ensenyament, formació i cohesió social; Urbanisme i demografia i Infraestructures. Comunicacions i vialitat.

La primera etapa del pla de treball del PEL es desenvoluparà en dues fases:

. Primera fase: de març a desembre de 2004. Es farà la identificació, l'inventari i la priorització de les problemàtiques i potencialitats més importants. Es definiran propostes concretes.

. Segona fase: de gener a maig de 2005. Se seleccionaran, s'articularan i es definiran les línies estratègiques dels objectius prioritaris. S'acordaran estratègies per desenvolupar-les.

L'Ajuntament de Mataró, que és membre de la Comissió delegada del pla, farà una aportació de 16.799,35 euros. El pressupost total d'aquesta primera etapa del pla de treball serà de 480.809,71 euros.