Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura una plaça situada a l'interior d'una illa urbana de l'Eixample

Escoltar

L'alcalde inaugura una plaça situada a l'interior d'una illa urbana de l'Eixample

L'alcalde, Joan Antoni Baron, inaugurarà aquesta tarda la nova plaça pública que es troba a l'interior de l'illa delimitada pels carrers de Llauder, de Francisco Pizarro, la ronda de Francesc Macià i el Camí Ral.

Els treballs, que es van iniciar el passat novembre i han finalitzat a principis de juny, s'han concretat en un àmbit d'actuació de 1.910 m2. Les obres les ha portat a terme l'empresa Construcciones Luque Núñez, SA que ha invertit 194.500 €.

Nova vorera amb arbres

L'illa té forma rectangular: pel costat nord dóna al carrer de Llauder, amb una façana de 48 m, i pel costat sud es comunica amb el Camí Ral a través d'un pas de vianants de 18 m de llarg i 10 m d'amplada, que discorre per sota d'un edifici de nova construcció.

Quant al costat oest, aquest nou espai públic dóna accés als habitatges d'un dels blocs de nova construcció que hi ha. Pel que fa al costat est, la plaça està a tocar a un conjunt d'habitatges de certa antiguitat, per la qual cosa s'ha procedit a fer un tancament d'obra per aquesta banda per donar un millor acabat al conjunt.

Els vianants poden accedir-hi pel Camí Ral i també pel carrer de Llauder, on s'ha construït una vorera més ampla, d'uns 5 m, i s'hi ha col.locat una nova fila d'arbrat, que són 6 arbres de les pagodes (Sophora japonica pyramidalis). Al costat oposat d'aquesta façana, i donant entrada al pas de vianants que ve del Camí Ral, s'hi han plantat 3 palmeres de l'espècie Washingtonia Robusta.

Jocs infantils a l'interior de la plaça

Pel que fa a l'interior de l'espai, hi ha una zona d'estada amb sauló de forma rectangular de 40 x 20 m que ocupa la part central. Aquest espai està al mateix nivell que el carrer de Llauder i en contacte directe amb ell. Aquesta zona d'estada es complementa amb la col.locació de 9 arbres de l'espècie fals pebrer (Schinus molle), que definirà una zona d'ombra aproximadament de les mateixes dimensions que la zona d'estada.

En aquest espai també s'hi han instal.lat diferents elements de joc infantil: un tobogan, un gronxador, dues molles i un balancí. També s'hi han col.locat 5 bancs de tipus neoromàntic amb llistons de fusta de teka i estructura de fundició d'alumini a més de 6 bancs del model barana de formigó gris clar , 6 cadires i 5 papereres. La plaça també compta amb una font.

El desnivell existent entre la zona de sauló i la franja pavimentada de la part sud se salva amb un talús vegetal on es combinem dues espècies arbustives (Cayistemmus i Metrosideros excelsus). La comunicació entre els dos nivells de la plaça es completa amb una rampa i una escala. La rampa és de formigó abuixardat de color vermell i divideix en diagonal la zona de talussos. L'escala estarà a l'extrem est de la plaça com a perllongació de la zona pavimentada de llambordí ceràmic.