Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita els pisos de protecció oficial del carrer de València

Escoltar

L'alcalde visita els pisos de protecció oficial del carrer de València

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat aquest matí l'edifici de protecció oficial situat al carrer de València. L'edifici, promogut per l'empresa municipal d'Urbanisme PUMSA i gestionat per la societat municipal Prohabitatge Mataró, consta de 26 habitatges de lloguer destinats als joves i un equipament. A la tarda el president de Prohabitatge, Genís Bargalló, i la regidora de Joventut, Alícia Romero, faran l'entrega de claus als nous llogaters.

L'immoble (carrer de València, 92-94) és un edifici construït en cantonada esglaonada de 5 a 6 plantes ocupant un solar de 419 m2 i una superfície total construïda de 2.046,90 m2. Cada habitatge consta de cuina, menjador, bany i dues habitacions. La superfície dels pisos oscil.la entre els 41 i els 50 m2.

A més, els llogaters també disposen d'una zona comunitària a la planta baixa, en la qual hi ha la bugaderia i una cuina-menjador; i a l'àtic hi ha situada la terrassa d'ús comú. Aquest edifici no disposa d'aparcament.

El sistema de preescalfalment d'aigua calenta i de calefacció funcionarà a través de plaques solars comunitàries. Aquest tipus d'instal.lació contribueix a reduir la despesa d'energia seguint els criteris de l'Agenda 21 de Mataró.

Les obres, que es van començar l'octubre de 2002 i han finalitzat el passat octubre, les ha portat a terme l'empresa García Cano e Hijos SA i han comptat amb una inversió de 1.824,111 €.

Pel que fa a l'equipament, està previst que es destini a diferents usos socials.

Sol.licituds rebudes

El passat 20 d'abril es va fer el sorteig públic davant notari dels pisos de la promoció. En total es van presentar 268 sol.licituds, de les quals 18 es van fer per als 8 habitatges del grup A (famílies monoparentals, joves amb persones grans al seu càrrec i joves amb dificultats d'accessibilitat als habitatges per la seva discapacitació); 211 van pugnar per als 18 habitatges del grup B (la resta de sol.licitants); i les 39 restants no van ser admeses per no complir els requisits de les bases.

El juliol es van mostrar els pisos als futurs llogaters i per ordre d'adjudicació del sorteig van escollir el pis.

El preu del lloguer (amb termini màxim de 5 anys) s'ha establert per als pisos de 41 m2 en 178,35 € i per als de 50 m2 en 217,50 €. A aquest preu se li ha d'afegir les despeses comunitàries, que serien de 57 €, xifra que inclou l'IBI i la brossa.

Aquesta promoció d'habitatges de protecció oficial s'afegeix a les ja realitzades del carrer de Teià, de Jaume Comas, d'Esteve Albert i de Cristòfor Colom que sumen un total de 111 pisos de promoció pública construïts des de 2002.