Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Àrea de Via Pública traslladarà els seus serveis al nou edifici a finals d'any

Escoltar

L'Àrea de Via Pública traslladarà els seus serveis al nou edifici a finals d'any

Les obres de construcció de l'edifici que allotjarà les dependències de l'Àrea de Via Pública estan quasi enllestides. La construcció té una sola planta d'alçada i està situada a l'extrem oest del nou Parc Central, entre la plaça de Granollers i el carrer dels Pirineus. Està previst que a finals d'any tots els serveis de l'Àrea s'hi puguin traslladar.

Les obres, que estan previstes que finalitzin el proper mes d'octubre, les ha portat a terme l'empresa Proinosa i tenen un pressupost de 2.970.402 euros.

Sota el nou equipament, l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA hi ha construït un aparcament subterrani que té accessos independents als de l'edifici de Via Pública. A més també s'ha urbanitzat els entorns de l'equipament amb l'objectiu de deixar-lo integrat en el nou Parc Central.

El projecte del nou edifici va ser modificat en relació al que es va presentar inicialment, quan havien de començar les obres de l'aparcament, atenent a les al·legacions de la Federació d'Associacions de Veïns, l'Associació de Veïns Nova Mataró i el grup municipal d'IVC.

Es va reduir, a petició d'aquestes entitats, la superfície ocupada del nou Parc Central, de manera que l'entrada a peu al gran pulmó verd de la ciutat des de la plaça de Granollers es veu beneficiada. Això serà possible gràcies a l'ampliació de la planta subterrània (-1), on estan situades les dependències destinades a vestidors (8), dipòsit de detinguts (7 cel·les + 1 per a menors), magatzems i dependències diverses i l'aparcament de vehicles de la Policia Local.

L'aparcament té 53 places per a vehicles i 32 per a motos. Per altra banda, en aquesta planta subterrània, que ocupa 3.040 m2, també hi ha la sala de ressenyes, identificacions i reconeixements, el laboratori i l'armer, i s'ha fet una reserva d'espai per construir en un futur una galeria de pràctica de tir.

A la planta baixa de l'edifici (1.747,78 m2) hi haurà les oficines d'atenció al públic, el Servei de Mobilitat i el Servei de Protecció Civil, juntament amb l'arxiu, els despatxos i sales de reunions corresponents als diferents serveis de l'Àrea de Via Pública. A més, s'hi ha construït una sala d'actes polivalent amb un accés independent a la resta de les dependències, de manera que siguin possibles d'altres usos.

Accessos i equipaments totalment independents

L'entrada principal a l'edifici a peu està situada a la façana de l'edifici que està encarada a la plaça de Granollers. Però s'han dissenyat dues entrades més independents per facilitar el trànsit dels diferents usuaris. Així, mentre el públic entrarà per aquesta porta principal, els policies locals hi accediran per una porta situada a la façana que dóna directament al nou Parc Central i també hi ha un tercer accés des del carrer dels Pirineus per al personal de l'Àrea de Via Pública.

Pel que fa als accessos per a vehicles, la rampa d'entrada i sortida dels vehicles de la Policia Local està situada al carrer Pirineus, mentre que les tres rampes d'entrada i sortida a l'aparcament públic que estarà a les plantes €2 i €3 estan situades al Camí de la Geganta. En concret, hi ha una sortida d'aquest pàrquing i dues entrades, una a cada banda del Camí de la Geganta.

Per raons de seguretat, l'edifici de Via Pública i l'aparcament estan concebuts com a equipaments independents, de manera que els dos aparcament no es comuniquen ni interiorment ni exteriorment i els respectius conductes de ventilació i serveis són totalment diferents.

El primer servei municipal que s'hi va traslladar va ser el dipòsit de la grua, que va entrar en funcionament ara fa un any, i el mes d'octubre passat es va posar en marxa l'aparcament públic.