Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'artista mataroní Pepe Novellas dissenya la imatge del vi novell 2004

Escoltar

L'artista mataroní Pepe Novellas dissenya la imatge del vi novell 2004

El president de l'Institut de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Antoni Civit, ha presentat avui la imatge i l'etiqueta amb què es comercialitzarà aquest any el vi novell dels cellers de Mataró. La presentació ha tingut lloc al celler Castellví (carrer de Cuba, 42).

Aquest any l'etiqueta i els materials publicitaris per a la promoció d'aquest vi han estat creats per l'artista mataroní Pepe Novellas. L'etiqueta mostra la figura d'un mag medievalitzat, caracteritzat amb un barret amb forma de cucurutxo, que fa malabarismes amb copes plenes de vi i que vol representar el procés d'elaboració d'aquesta beguda, que per a aquest artista té un toc màgic.

El vestit de mag, de color groc, representa la tardor, l'època en què arriba el vi novell. El fons negre de l'etiqueta dóna elegància a l'ampolla.

Els cellers que promouen aquesta iniciativa, amb el suport de l'IMPEM, són: Celler Castellví, Can Silveri, Cellers Monserrat, Celler Joan Domingo i Vins Santi. En aquests establiments s'hi podran trobar tres varietats del vi novell: blanc, rosat i negre.

Els vins blanc i rosat són de la denominació d'origen Penedès i el negre és de la denominació d'origen Empordà-Costa Brava. El negre està elaborat per la Cooperativa d'Espolla i el rosat i el blanc per les bodegues Mont Marçal.

El pròxim dissabte 20 de novembre es posaran a la venda les 10.000 ampolles que s'han embotellat al preu de 3,80 euros el negre i 3,50 euros el blanc i el rosat.

Actes de presentació

El dissabte 20 de novembre es faran dos actes per celebrar la sortida al mercat del vi novell d'aquest any. El primer començarà a les 11 del matí a la plaça de les Tereses i té un marcat caràcter festiu. Consisteix en una cercavila que traçarà un recorregut pels cinc cellers i que servirà per escenificar un costum fortament arrelat en alguns països productors de vins: la penjada d'una branca de pi sobre cada un dels establiments que marca l'arribada del vi novell. La cercavila serà amenitzada per la colla castellera Capgrossos que anirà improvisant actuacions fins arribar al final del recorregut, que serà davant de l'Ajuntament.

A les 21.00 hores començarà a Can Palauet l'acte de presentació oficial del vi novell, amb la presència dels enòlegs dels cellers que han elaborat enguany el vi.

Característiques de les tres varietats

Negre 2004- DO  Empordà - Costa Brava

Color violaci matitzat de tons vermells. Intensitat mitjana. Aroma suau amb dominància de notes afruitades, raïm madur sobre lleuger fons vegetal. Agradable a la boca amb un bon equilibri entre acidesa i alcohol, fresc, viu amb bona estructura. Deixa a la boca un record de fruita i una persistent vinositat.

Blanc 2004- DO Penedès

Vi elaborat amb les varietats Macabeo, Xarel·lo i Parellada, de color blanc palla amb tons verdosos. Al nas és afruitat, fresc  i recorda aromes  a plàtan, pinya o poma verda. En boca és rodó, equilibrat, càlid i afruitat.  Recomanat per acompanyar aperitius, àpats lleugers, peix o marisc, carn blanca, salmó i també formatges curats. Servir entre 6 i 8 ºC.

Rosat 2004- DO Penedès

Vi elaborat amb les varietats Tempranillo i Merlot, de color rosat intens amb tons blavosos, afruitat al nas amb notes de fruits del bosc, en boca és mostra fi i elegant. Recomanat per acompanyar aperitius, peix, marisc , arròs pastes, i carns lleugeres. Servir entre 8 i 10 º C.