Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'empresa de la Incubadora SOLBED és un dels 12 projectes que es presenten en el Fòrum de la Innovació del CIDEM

Escoltar

L'empresa de la Incubadora SOLBED és un dels 12 projectes que es presenten en el Fòrum de la Innovació del CIDEM

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i l'empresa de la Incubadora SOLBED participen en el Fòrum de la Innovació que té lloc a Barcelona l'1 i el 2 de desembre i que ha estat organitzat pel Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM). Durant dos dies, congressistes i més de 1.000 empresaris catalans de diferents sectors industrials, participaran en aquesta trobada per analitzar els reptes de futur en matèria d'innovació, recerca i finançament, que tindrà com a escenari el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, ubicat dins l'espai del Fòrum 2004.

El conseller de Treball i Indústria de la Generalitat, Josep M. Rañé, serà l'encarregat d'inaugurar aquest Fòrum, que arriba en un moment transcendental per al teixit industrial català, ja que des de fa temps s'observa com la recerca i la innovació han esdevingut factors claus de progrés econòmic per a les petites i mitjanes empreses. En aquestes dues jornades una sèrie d'experts en innovació i empresa comparteixen amb els participants les seves experiències i Know-How.

Dins d'aquest acte s'inclou la celebració del X Fòrum Capital Risc, un dels punts de trobada més importants entre inversors (privats i institucionals), entitats financeres, emprenedors i directius d'empreses catalanes, que té per finalitat facilitar l'obtenció de finançament en les etapes inicials de la vida d'una empresa, fet clau per fomentar la creació i consolidació de les empreses.

Aquest Fòrum acull:

  • La trobada d'Inversors Privats (Business Angels) en què s'analitzarà la importància d'aquesta figura emergent.
  • Presentació del Programa Xarxes d'Inversors Privats, un punt de trobada entre emprenedors i inversors privats que destinen part del seu patrimoni a la inversió directa en empreses no cotitzades.
  • Presentació dels dotze millors projectes innovadors catalans a tots els interessats en la inversió privada en empreses no cotitzades.

L'IMPEM i l'empresa SOLBED participen en les sessions del programa financer del dia 2 d'aquest Fòrum.

L'empresa SOLBED forma part dels 12 millors projectes innovadors catalans escollits entre més de 120 projectes que han sol·licitat participar-hi, per presentar el seu projecte davant el fòrum d'inversors disposats a escoltar el seu projecte com a futura inversió.

SOLBED és especialista en aplicacions de visió artificial per a la indústria, la seguretat i la ciència. El seu tret diferencial és la innovació tecnològica per ampliar l'aplicació dels sistemes de visió.

La Xarxa d'Inversors Privats (XIP) Mataró de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró participa en aquest Fòrum com a membre de la Xarxa XIP del CIDEM.

El president de l'Institut de Promoció Econòmica de Mataró, el director General de Tecnocampus, i el director del CIDEM van signar un conveni de col·laboració per la seva integració a la xarxa d'inversors privats (XIP) del CIDEM. La xarxa neix amb l'objectiu de ser el punt de connexió per dotar de finançament, amb capital informal d'inversors privats, els projectes de nova creació en un àmbit local, mantenint un contacte estret entre inversor i emprenedor.

L'IMPEM és la primera administració pública que entra dins aquesta xarxa que posa en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen aquest finançament. El que permet la xarxa es realitzar una selecció de projectes a finançar per a cada inversor, oferir i garantir la informació dels projectes als inversors, permetre mantenir l'anonimat d'ambdues parts fins al moment de l'acord i possibilitar un marc formal per la negociació i els intercanvis entre les parts.

Aquesta Xarxa ha de permetre a la ciutat disposar d'una via de finançament de les empreses locals canalitzant els fons disponibles de la iniciativa privada per afrontar una inversió directa en capital en el desenvolupament de nous projectes empresarials innovadors i d'alt valor afegit.