Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró dóna el títol al primer estudiant invident

Escoltar

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró dóna el títol al primer estudiant invident

L'estudiant Carles Borrell ha estat el primer alumne invident que s'ha titulat en l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt). Carles Borrell ha estudiat Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió i la setmana passada es va titular després de presentar el projecte final de carrera.

El treball de Carles Borrell s'ha basat en el projecte DACMA (Diagnòstic automàtic del càncer de mama) que la universitat porta a terme. L'estudiant s'ha centrat en la part final que consisteix en una xarxa neural artificial que pugui classificar el grau de malignitat de les mamografies.

L'estudiant ha fet la carrera universitària amb un ordinador amb teclat adaptat al braille. La part més complicada ha estat el disseny de pantalles i programes degut a què l'adaptació de programes informàtics als invidents encara va amb molt de retard. Aquestes dificultats s'han pogut superar amb classes on s'utilitzava més el llenguatge verbal, procurant que el temari estigués en suport CD i amb l'ajuda dels companys i professors.

Per tal de poder fer el treball final de carrera, Borrell ha comptat amb l'ajuda de l'ONCE, de la seva ponent i professora de l'EUPMt i de l'assessorament de la secció de radiologia de l'Hospital de Sant Joan de Reus.