Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició "M" del Patronat Municipal de Cultural es presenta a Girona

Escoltar

L'exposició "M" del Patronat Municipal de Cultural es presenta a Girona

L'exposició "M" del Patronat Municipal de Cultura de l'artista mataronina Marta Petit es podrà veure al Centre Cultural La Mercè de Girona a partir de demà 1 de juliol fins al 30 de juliol. La mostra forma part de la Xarxa Transversal d'activitats culturals.

Marta Petit (Mataró, 1976), amb la seva exposició "M", és l'artista que ha encetat l'intercanvi entre municipis del projecte "Espais d'art emergent" de la Xarxa. Aquest projecte pretén l'intercanvi territorial de les mostres dels artistes joves de les ciutats que s'hi han implicat: Girona, Lleida, La Seu d'Urgell, Olot, Tortosa i Mataró.

En aquesta ocasió, Girona ha convidat a la ciutat de Mataró a proposar una exposició i el Patronat Municipal de Cultura ha escollit a l'artista Marta Petit, que ha estat seleccionada pel jurat de les dues darreres edicions de la Mostra d'Art Jove de Mataró i enguany ha estat becada per fer una exposició individual a l'Espai f.

A l'exposició s'hi poden veure dues pel·lícules biogràfiques fetes amb il·lustracions, dibuixos que mostren un viatge interior de l'autora i apunts i llibretes que li serveixen de suport per escriure les seves pors i eufòries. També hi ha acrílics de gran format.

Marta Petit

Marta Petit és graduada en arts i disseny per l'Escola Massana de Barcelona i ha fet cursos d'animació i fotografia. Ha obtingut el primer premi de l'exposició "Quaderns de viatge" de l'Escola Massana (2001) i ha realitzat un curtmetratge animat per a l'exposició "Cohabitar" (La Capella, Barcelona, 2001). La seva primera exposició col·lectiva ha estat "Compact Art" a la galeria Rosse Sélavy de Barcelona (1999). Ha estat seleccionada a la 2a Mostra d'Art Jove (Patronat Muncipal de Cultura de Mataró, 2003) i ha exposat individualment a l'Arcàdia Cafè Cultural i a la Llibreria Central de Barcelona (2003) i de manera col·lectiva al Museu del Càntir d'Argentona (2003-2004). L'any 2004 ha estat l'artista guanyadora de la 3a Mostra d'Art Jove de Mataró, premi que li permetrà fer una exposició individual a l'Espai f.

Què és la Xarxa Transversal d'activitats culturals?

A finals de 2000 es va crear la Xarxa Transversal d'activitats culturals amb l'objectiu d'endegar polítiques conjuntes i projectes culturals; difondre en el territori les produccions pròpies dels diferents ajuntaments; optimitzar al màxim les activitats i projectes produïts per la Xarxa i afavorir la creació pròpia i la general impulsant accions i polítiques de producció.

En aquests moments 15 municipis de Catalunya en formen part com Girona, Granollers, Figueres, Sant Cugat del Vallès o Vic entre d'altres.