Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Politècnic Miquel Biada signa un nou conveni per investigar residus industrials contaminants

Escoltar

L'Institut Politècnic Miquel Biada signa un nou conveni per investigar residus industrials contaminants

L'Institut Politècnic Miquel Biada ha signat un conveni d'investigació amb l'empresa SAMCA de Saragossa per valor de 26.000 euros. El conveni té per objecte l'estudi i aplicació de determinats compostos per tal de tractar tres problemes ambientals de màxima actualitat, els dels metalls pesants, de purins i lixiviats nitrogenats, i de contaminants orgànics industrials.

Els treballs d'investigació, que es duran a terme al mateix institut per part de professors del departament de química, tindran una durada prevista de 16 mesos. El treball té relació amb problemàtiques ambientals que es presenten en petites i mitjanes empreses i suposa l'aplicació de nous materials i nous mètodes en la reducció del volum de residus, el tractament de les olors i l'abaratiment dels costos de tractament.

L'any passat, el Miquel Biada ja va signar un conveni de col·laboració amb l'empresa Carbonífera del Ebro, SA. El fet que diferents empreses destinin les seves inversions en investigació a l'institut suposa per al centre la possibilitat d'establir-hi lligams de col·laboració, ampliar el seu laboratori i potenciar la motivació del professorat i els alumnes.