Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Manuel Jurado López serà guardonat amb el Premi Internacional de Poesia Laureà Mela

Escoltar

Manuel Jurado López serà guardonat amb el Premi Internacional de Poesia Laureà Mela

Demà, dissabte 24 de juliol, l'alcalde, Joan Antoni Baron, presidirà l'acte de lliurament de la sisena edició del Premi Internacional de Poesia Laureà Mela, que organitza la Fundació Grup Cecassa.

L'acte tindrà lloca a les 19 hores al Saló de Sessions de l'Ajuntament, en el marc de la Festa Major de Mataró, Les Santes. Està prevista l'assistència del president de la Fundació Grup Cecassa, Emilii Suriñach, de la vídua de Laureà Mela, Maria Antònia Ramírez, i del poeta i membre del jurat Carles Duarte.

L'encarregat de glossar l'obra guanyadora serà Dylan Suriñach i, un cop realitzat el lliurament dels premis, el mateix guanyador llegirà alguns del poemes de l'obra guardonada.

El guanyador de la present edició ha estat el sevillà Manuel Jurado López amb "El desembarco de la dama". Manuel Jurado López, als 62 anys d'edat, s'endurà el premi en metàl·lic de 12.500 euros, la publicació de l'obra i la tradicional escultura de l'artista Ricard Jordà.

L'autor de "El desembarco de la dama", és poeta, novel·lista, traductor i crític literari. La seva trajectòria ha rebut el reconeixement amb premis arreu del món com Suïssa, Estats Units o Síria entre d'altres.

El nom del guanyador es va conèixer el passat dia 30 de juny, quan la Fundació Grup Cecassa va procedir a l'obertura de pliques davant notari, a les instal·lacions de la llibreria mataronina Robafaves.