Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional del Cooperativisme amb unes jornades, una festa i una visita als edificis patrimoni cooperatiu de la ciutat

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional del Cooperativisme amb unes jornades, una festa i una visita als edificis patrimoni cooperatiu de la ciutat

Els dies 8 i 9 de juliol tindran lloc a Mataró unes Jornades de cooperativisme anomenades Cooperativismeavui.coop., organitzades per la Confederació de Cooperatives de Catalunya i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya amb el suport de l'Institut Municipal de Promoció Economòmica (IMPEM).

Les jornades tenen un doble objectiu: d'una banda, treballar sobre les bones pràctiques de les cooperatives en la gestió de serveis públics i, de l'altra, commemorar el 82è Dia Internacional del Cooperativisme (9 de juliol).

Aquestes Jornades es componen bàsicament de tres actes: el dijous, dia 8, es farà una Jornada de Bones Pràctiques de les Cooperatives d'Iniciativa Social, i el divendres, 9 de juliol, durant el dia se celebrarà el 82è Dia Internacional del Cooperativisme i, a la nit, tindrà lloc la 4a Festa de cooperatives de Mataró.

8 de juliol

Jornada de bones pràctiques de les cooperatives d'iniciativa social

Lloc: Escola Universitària del Maresme

Pg. del Callao, s/n de Mataró

A partir de les 11.30 h, diverses cooperatives d'iniciativa social exposaran les seves bones pràctiques entorn de temes com la planificació estratègica, la responsabilitat social, la gestió de la qualitat i la intercooperació, així com la relació amb l'administració pública com a client.

A les 17 h, tindrà lloc una taula rodona amb representants de diverses administracions. Amb el títol de "Gestió de serveis d'atenció a les persones: el model cooperatiu", Toni Comín, professor d'ESADE, moderarà un debat en el qual participaran el director general de l'ICASS, Martí Masferrer; la diputada presidenta de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Núria Carreras; i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Mataró, Antoni Civit.

9 de juliol

82è Dia Internacional del Cooperativisme

Lloc: Hotel Ciutat de Mataró

Camí Ral, 648 de Mataró

Amb aquest dia, les Nacions Unides reconeixien la importància del cooperativisme arreu del món i la seva complementarietat amb els objectius que aquesta organització persegueix.

El 82è Dia Internacional del Cooperativisme es commemorarà amb un dinar a l'Hotel Ciutat de Mataró, en el qual assistiran el director general de Cooperatives, Santiago Esteban, i la primera tinent d'alcalde de Mataró, Pilar González Agàpito.

A més, durant el matí, a les 10 h, es visitarà la cooperativa Cristalerías de Mataró, fundada l'any 1920, a les 12h a l'Hotel Ciutat de Mataró es presentarà l'Observatori de del Cooperativisme de Catalunya i a les 17 h es farà una passejada pels edificis que conformen el patrimoni cooperatiu de la ciutat.

Al vespre, i per acabar en to festiu, es farà un sopar al Cafè Nou, local que forma part del patrimoni cooperatiu de la ciutat de Mataró, en el marc de la 4a Festa de cooperatives. Després del sopar, la diada es clourà amb un concert a càrrec del grup Bloody Mary.