Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la Diada amb un record per a Pau Casals

Escoltar

Mataró celebra la Diada amb un record per a Pau Casals

Mataró celebrarà la propera Diada Nacional de Catalunya amb diferents actes institucionals. El dia 11 de setembre, a les 11 h, a la plaça de Rafael Casanova, davant del monòlit, es durà a terme la tradicional ofrena institucional, que comptarà amb l'acompanyament musical de la cobla Ciutat de Mataró i l'actuació de l'Esbart Dansaire Maragall. Abans d'aquesta hora, les diferents entitats ciutadanes faran la seva ofrena. L'acte conclourà amb un piscolabis que inclourà la degustació d'una pasta elaborada especialment per a la Diada Nacional de Catalunya per Isidre Puigbó, mestre de pastisseria de l'Escola de Restauració de Barcelona.

A partir d'aquest dia, fins al dia 30 de setembre, se succeïran els actes institucionals i culturals, començant per un homenatge al músic i compositor Pau Casals.

Homenatge a Pau Casals

Diumenge 12 de setembre, Mataró retrà homenatge al músic Pau Casals amb la inauguració d'un bust de l'artista donat pel Grup Cultural Pla dels Amats, al Parc Central, a les 12 h.

A l'acte hi assistirà Helena Arribas, alcaldessa d'El Vendrell, localitat natal del músic, i el director del Museu Pau Casals de la mateixa localitat farà un parlament. Després, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, descobrirà el bust acompanyat per la música d' "El cant dels ocells", la composició més emblemàtica de l'artista tarragoní. Per finalitzar l'acte, hi haurà una actuació a càrrec de la Colla Repuntejant i la Cobla Marimunt, que obrirà la seva intervenció amb tres sardanes composades pel músic.

A les 19 h, el Cor de Cambra del Palau de la Música dirigit per Jordi Casas Bayer, oferirà "El saló de Rossini", un recull d'obres de l'autor italià, amb Jordi Armengol al piano i les veus de la soprano Carme Cusidó i les mezzosopranos Marga Pujol i Carme Trias.

Dimarts 14, a les 20 h, al Saló de Sessions de l'Ajuntament, tindrà lloc un acte acadèmic institucional, "Pau Casals a Prada", a càrrec de Ramon Gual, impulsor de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada i director de la revista "Terra Nostra".

Altres actes culturals relacionats amb la Diada

Entorn a la Diada també s'organitzen tota una sèrie d'actes culturals a Mataró durant el mes de setembre.

Dimarts 14, a les 18 h, a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, dins del cicle "L'hora del conte" s'ofereix la lectura d' "En Patufet".

Dissabte 18, a les 19 h, a la plaça de Santa Anna està programada una audició de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Mataró.

Dissabte 25, a les 21 h, al Teatre Monumental, la Sala Cabañes organitza, amb el suport del Patronat Municipal de Cultura, la lectura dramatitzada d' "El rem de trenta-quatre" de Joaquim Ruyra, text que ha estat adaptat per al teatre per Josep Fradera i que comptarà amb l'acompanyament musical de Pere González. Aquesta lectura es realitza amb motiu de l'any Ruyra.

I dijous 30, com a part del Correllengua 2004, es projectarà la versió en català de la pel·lícula "A la ciutat", de Cesc Gay.

Exposicions durant el mes de setembre

A més d'aquests actes, durant tot el mes de setembre es podran visitar diferents exposicions.

Al Museu de Mataró, la mostra "Un fons marí ple de vida: l'alguer de Mataró", acte associat al Fòrum 2004 i organitzat per l'Ajuntament amb el suport d'Aigües de Mataró SA, fins el 28 d'octubre.

A les sales d'exposicions de Can Palauet, l'artista mataroní Dani Montlleó Muzak exposa "Spoon Syndicate", treball coproduït pel Patronat Municipal de Cultura i ACM, fins el 26 de setembre.

A més, des del 17 de setembre fins el 17 d'octubre, el taller de gravat de l'Institut Municipal d'Educació dirigit per Pilar Lloret i Jordi Rosés presenta una mostra dels seus treballs a l'Espai f sota el títol "El gravat no tòxic; fotogravat calcogràfic amb fotopolímers".

Al Museu Arxiu de Santa Maria es pot visitar fins el 30 d'octubre la mostra "Les Santes. Cent anys de cartells i programes", organitzada pel mateix Museu Arxiu de Santa Maria i el Centre d'estudis Locals de Mataró.