Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataro inaugura el nou edifici municipal de Via Pública, que inclou la nova comissaria de la Policia Local

Escoltar

Mataro inaugura el nou edifici municipal de Via Pública, que inclou la nova comissaria de la Policia Local

Diumenge que ve, 19 de desembre, s'inaugura el nou edifici de l'Àrea de Via Pública, que conté la comissaria de la Policia Local i que està situat a la plaça Granollers,11 (nou Parc Central-Camí de la Geganta).

A l'acte oficial d'inauguració, que començarà a les 12 hores, hi intervindran l'alcalde, Joan Antoni Baron, la consellera d'Interior de la Generalitat, Montserrat Tura, i el delegat del Govern, Joan Rangel. Després dels parlaments, els assistents podran fer una visita per les dependències del nou equipament municipal.

Característiques de l'edifici

La construcció té una sola planta d'alçada i està situada a l'extrem oest del nou Parc Central, entre la plaça de Granollers i el carrer dels Pirineus.

Les obres, les ha portat a terme l'empresa Proinosa per encàrrec del Servei d'Obres de l'Ajuntament, representen una inversió de 2.970.402 euros i han inclòs la urbanització dels entorns de l'edifici amb l'objectiu d'integrar-lo al màxim en el paisatge del nou Parc Central.

A la planta baixa de l'edifici (1.747,78 m2) hi ha les oficines d'atenció al públic, el Servei de Mobilitat i el Servei de Protecció Civil, juntament amb l'arxiu, els despatxos i sales de reunions corresponents als diferents serveis de l'Àrea de Via Pública. A més, s'hi ha construït una sala d'actes polivalent amb un accés independent a la resta de les dependències, de manera que siguin possibles d'altres usos.

A la planta subterrània -1 (que ocupa 3.040 m2), és on estan situades les dependències destinades a vestidors (8), dipòsit de detinguts (7 cel·les i 1 per a menors), magatzems i dependències diverses i l'aparcament de vehicles de la Policia Local (amb espai per a una cinquantena de vehicles i unes vint motos). Per altra banda, en aquesta planta també hi ha la sala de ressenyes, identificacions i reconeixements de la Policia Local, el laboratori i l'armer, i s'ha fet una reserva d'espai per construir en un futur una galeria de pràctica de tir.

Sota l'equipament municipal de Via Pública s'hi va construir prèviament un aparcament subterrani públic (plantes €2 i €3), amb capacitat per a unes 257 places d'aparcament i accessos independents als de l'edifici de Via Pública. La primera de les plantes subterrànies de l'aparcament és la que ocupa actualment el dipòsit de la grua municipal i la segona és la que està oberta al públic, per la qual cosa estan obertes al públic per l'estacionament en rotació un total de 135 places per a vehicles.

La inversió realitzada en aquest aparcament la va realitzar l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA (inclosa l'estructura-fonamentació de l'edifici) i va ser de 3.025.582 euros.

Accessos i equipaments totalment independents

L'entrada principal a l'edifici a peu està situada a la façana de l'edifici que està encarada a la plaça de Granollers (número 11). Però s'han dissenyat dues entrades més independents per facilitar el trànsit dels diferents usuaris. Així, mentre el públic entrarà per aquesta porta principal, els policies locals hi accedeixen per una porta situada a la façana que dóna directament al nou Parc Central i també hi ha un tercer accés des del carrer dels Pirineus per al personal de l'Àrea de Via Pública (Mobilitat, Protecció Civil i Servei Jurídic de Via Pública).

Pel que fa als accessos per a vehicles, la rampa d'entrada i sortida dels vehicles de la Policia Local està situada al carrer Pirineus, mentre que les tres rampes d'entrada i sortida a l'aparcament públic que estarà a les plantes €2 i €3 estan situades al Camí de la Geganta. En concret, hi ha una sortida d'aquest pàrquing i dues entrades, una a cada banda del Camí de la Geganta.

Per raons de seguretat, l'edifici de Via Pública i l'aparcament estan concebuts com a equipaments independents, de manera que els dos aparcament no es comuniquen ni interiorment ni exteriorment i els respectius conductes de ventilació i serveis són totalment diferents.

El trasllat

El primer servei municipal que s'hi va traslladar l'any passat va ser el dipòsit de la grua (planta €2) i, poc després, va entrar en servei l'aparcament públic (€3), donat que ja estaven enllestides les obres del subterrani de l'edifici.

Les obres de l'equipament (primera planta i planta €1) es van enllestir el passat mes d'octubre, de manera que durant el mes de novembre s'ha realitzat el trasllat del personal i recursos de l'Àrea de Via Pública (inclòs el Servei de Policia Local).