Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en la creació de la Xarxa Sida i Món Local a Catalunya amb 12 institucions i 21 entitats més

Escoltar

Mataró participa en la creació de la Xarxa Sida i Món Local a Catalunya amb 12 institucions i 21 entitats més

L'Ajuntament de Mataró ha signat la Declaració de Bases per a la constitució de la Xarxa Sida i Món Local, tal i com havia aprovat el Ple Municipal el passat 2 de desembre. Aquesta Xarxa formada per 13 institucions i 21 entitats catalanes té com a objectiu principal promoure la implicació del món local en l'abordatge present i futur de la infecció per VIH/SIDA.

La Xarxa Sida i Món Local formarà part de la Comissió Interdepartamental de la Sida a Catalunya, l'òrgan de coordinació de diferents institucions en l'àmbit de la Sida. La seva seu permanent estarà a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Els objectius de la Xarxa Sida i Món Local a Catalunya són:

  • Definir les bases per a un model comú d'intervenció comunitària d'àmbit local a Catalunya adreçat a la prevenció del VIH/SIDA i al tractament dels seus problemes associats.
  • Donar suport als agents que intervenen en el món local per a l'aplicació d'aquest model d'intervenció.
  • Impulsar iniciatives que afavoreixin la sostenibilitat dels programes d'intervenció en VIH/SIDA, i clarificar les competències de les diferents administracions i de les fonts de finançament.
  • Impulsar iniciatives d'intervenció i accions comunes: compartir experiències i recursos per al desenvolupament de les intervencions necessàries en matèria de VIH/SIDA en els diferents punts del territori.

Els criteris d'ahesió per a formar part de la Xarxa Sida i Món Local són:
  • Manifestar compromís polític d'adscripció a la Xarxa Sida i Món Local, mitjançant acord de Ple de l'Ajuntament, consell comarcal o diputació provincial corresponent pel que fa a les administracions públiques, i acord de la junta directiva o de govern de la societat, ONG o entitat corresponent.
  • Comprometre's a desenvolupar un pla d'actuació intersectorial, plural i participatiu en l'àmbit territorial corresponent per assolir els objectius de la Xarxa.
  • Dotar-se d'un mecanisme de coordinació entre els diferents departaments, àrees i entitats implicades en el pla d'actuació territorial.
  • Designar un responsable polític del pla d'actuació que garanteixi el compromís estratègic de la corporació local, comarcal o provincial.
  • Designar un responsable tècnic que s'encarregui de la coordinació, dinamització i execució del pla d'actuació.

La iniciativa de crear la Xarxa Sida i Món Local va sorgir arran de la I Jornada Sida i Món Local a Catalunya, que va organitzar l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat l'abril de 2003.