Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró retrà un homenatge a Peret amb motiu de la inauguració de la nova urbanització del carrer on va nèixer

Escoltar

Mataró retrà un homenatge a Peret amb motiu de la inauguració de la nova urbanització del carrer on va nèixer

El pròxim dissabte 26 de juny s'inaugura la nova urbanització del carrer de La Palma, que s'incorpora a la zona de vianants del centre de Mataró.

En el número 15 d'aquest petit carrer va nèixer el reconegut artista de la rumba catalana Pere Pubill Calaf, més conegut com Peret, el 26 de març de 1935. Aprofitant l'acte públic d'inauguració, que tindrà lloc a les 18 hores, l'Ajuntament retrà un homenatge a l'artista amb la col·locació d'una placa al carrer.

A l'acte, que serà presidit per l'alcalde, Joan Antoni Baron, està prevista l'assistència de l'artista i l'actuació del grup "SIS X RUMBA", que interpretarà algunes de les cançons més conegudes de Peret. Donades les dimensions del carrer de La Palma, l'actuació musical es desenvoluparà a la confluència amb Can Xammar.

Descripció de les obres del carrer de La Palma

El carrer de La Palma, situat en el centre històric de la ciutat entre els carrers de Can Xammar i Sant Simó, té una longitud de 96,22 m i una amplada variable entre els 3 i 4 m. En total la superfície de carrer és de 361 m2.

L'objectiu de les obres ha estat el d'integrar aquest petit vial en el conjunt de la zona de vianants de l'entorn, que es va començar a materialitzar l'any passat amb la creació de la plaça de Can Xammar i la reurbanització dels carrers de Na Pau, de Sant Cristòfor, d'en Xammar, i de la Baixada de les Espenyes. El trànsit de vehicles queda ara restringit als veïns del carrer.

Per aquest motiu, s'han eliminat les llambordes i les estretes voreres i s'ha construït el nou paviment a un sol nivell, amb un lleuger pendent del 2% cap el centre. El material utilitzat en la pavimentació és granit de color gris amb una tira central de color negre que serveix per canalitzar les aigües de pluja pel centre del carrer. També en el paviment s'han col·locat les lletres amb el nom del carrer amb planxa de fosa dúctil pintada amb oxiró negre, tal com s'ha anat fent en els carrers de l'entorn.

Complementàriament, l'Ajuntament ha impulsat les obres als serveis i infrastructures que han realitzat les diferents empreses de serveis: el drenatge de les aigües pluvials, el clavegueram, l'electricitat, l'abastament d'aigua i xarxa contraincendis, el telèfon, l'enllumenat públic, la pavimentació, la senyalització vertical i el mobiliari urbà.

Així, s'han substituït els 4 punts de llum existents per uns altres fixats a les façanes dels edificis (amb làmpades de vapor de sodi d'alta pressió de 100W, de baix consum i millor rendiment energètic), Aigües de Mataró ha realitzat nous pous de registre per recollir l'aigua de pluja i desembocar-la a la xarxa renovada de clavegueram, s'han soterrat els encreuaments de les línies elèctriques i de telefonia i s'han deixat només les línies grapades a façanes, i s'han instal·lat papereres trabucables de fundició.

La inversió total realitzada és de 69.781,46 euros i l'obra civil l'ha dut a terme l'empresa García Cano e Hijos SA per encàrrec de l'Ajuntament.