Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SAD Suport guanya el premi de la diputació a la millor iniciativa empresarial promoguda per dones

Escoltar

SAD Suport guanya el premi de la diputació a la millor iniciativa empresarial promoguda per dones

L'empresa SAD Suport- Servei d'Assistència Domiciliària, SCCL, gestada al sí de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), ha rebut enguany el Premi a la millor iniciativa empresarial promoguda per dones, atorgat per la Diputació de Barcelona i dotat amb 7.500 euros.

L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc el passat 20 de juliol, a les 19 hores, al Teatre Monumental de Mataró. A la present convocatòria del certamen hi van concórrer 71 empreses de tota la província de Barcelona. L'empresa mataronina, formada bàsicament per dones, va rebre un dels 6 guardons.

SAD Suport és una cooperativa sense afany lucratiu i dedicada a tasques assistencials, preventives, educatives i relacionals en el mateix domicili de l'usuari. La feina d'aquest col·lectiu de treballadores s'adreça a persones amb disminucions físiques o psíquiques, gent gran, persones amb malalties de tipus degeneratiu i altres que pateixen una manca d'autonomia que els dificulta per realitzar les activitats de la vida diària.

Aquest premi es suma a d'altres rebuts per altres iniciatives que compten amb l'assessorament de l'IMPEM, com ara la Residència Can Boada, millor iniciativa empresarial promoguda per dones de 2003, o Tinytronic, iniciativa empresarial més innovadora de 2002. L'any passat, la mateixa SAD Suport ja va ser finalista dels premis a la Millor Iniciativa Empresarial, en la categoria de millor sistema de gestió de la qualitat.

Les tres promotores de l'empresa van ser usuàries del Servei d'ocupació de l'IMPEM i van participar en diferents programes ocupacionals adreçats a persones que pertanyen a col.lectius amb risc d'exclusió sòciolaboral. Dos d'elles van ser alumnes-treballadores del Taller d'ocupació "Servei d'atenció a les persones" que prestava serveis domiciliaris a la gent gran, infància, discapacitats i feia atenció primària. En aquest programa es van formar, van adquirir experiència i van poder així obtenir la titulació de Treballadores familiars homologada per la Generalitat de Catalunya.

Finalitzat aquest taller les participants van rebre formació sobre autoocupació i van decidir emprendre el projecte d'aquesta empresa. En aquest procés van ser assessorades i acompanyades pels tècnics del Servei d'empresa. El projecte ha comptat amb el finançament d'un microcrèdit de la Fundació Un sol món i ha rebut diferents subvencions del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

En aquests moments SAD Suport és una de les empreses acreditades, després d'haver superat un concurs públic amb altres empreses, com a prestadora de serveis d'atenció domiciliària del programa Xec Servei del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament.