Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampus està en el comitè d'AENOR que certificarà quan un municipi és "ciutat digital"

Escoltar

TecnoCampus està en el comitè d'AENOR que certificarà quan un municipi és "ciutat digital"

El director general de la Fundació TecnoCampusMataró i comissionat per a la Societat de la Informació i el Coneixement de l'Ajuntament, Jordi Marín, serà un dels membres del comitè AENOR encarregat d'establir els requisits perquè un municipi es pugui acollir a la consideració de "ciutat digital".

El comitè té com a finalitat elaborar l'estàndard AEN/CTN 178 que contemplarà les especificacions generals i de nomenclatura per a la posada en marxa d'una ciutat digital. Es preveu que en uns dos anys es doni una definició dels conceptes, mètodes i eines perquè un conjunt de serveis municipals a la xarxa pugui rebre aquesta denominació.

El grup de treball estarà compost per unes 50 persones en plenària i unes 150 es dividiran en subcomitès que se centraran en els aspectes del govern i administració electrònica, telemedicina, teletreball, teleinformació i teledemocràcia. També hi haurà grups dedicats específicament a les actuacions que poden fomentar la creació d'infrastructures de banda ampla, els negocis electrònics, les passarel.les segures de pagament o el desenvolupament del turisme, la cultura i oci digitals.