Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte per organitzar casaments guanya la primera edició del Concurs 'Aprendre a Emprendre'

Escoltar

Un projecte per organitzar casaments guanya la primera edició del Concurs 'Aprendre a Emprendre'

El president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Antoni Civit, va lliurar ahir els premis al guanyador i finalista de la primera edició del Concurs "Aprendre a Emprendre". El guardó, iniciativa de l'IMPEM, reconeix el millor pla d'empresa elaborat per alumnes de cicles formatius de grau superior de Mataró i és el primer concurs d'iniciativa pública en aquest àmbit que es realitza a Catalunya.

Han participat en el concurs 7 projectes de l'Escola Pia Santa Anna i l'IES Thos i Codina. Aquests centres elaboren plans d'empresa dins del cicle formatiu d'administració i finances.

Casaments i ludoteques

El guanyador del concurs ha estat el projecte "Planes de Boda" de Maria Eulàlia Garcia, Érika Pérez i Noemí Yagüe de l'Escola Pia Santa Anna. Aquest treball consisteix en la creació d'una empresa dedicada a l'organització de casaments.

El projecte finalista ha estat "Ludopeke" de Tamara Parra i Jessica Mármol de l'IES Thos i Codina. El fet diferenciador d'aquesta ludoteca és oferir un servei de 24 hores durant el cap de setmana.

El jurat, format per dos representants de l'IMPEM, un membre de l'Institut Municipal d'Educació (IME) i un representant de la Llibreria Robafaves i Alcampo Mataró, empreses patrocinadores del premi, es van reunir el 22 de juny per avaluar els projectes i decidir el guanyador.

Els criteris per donar com a guanyador el projecte "Planes de boda" han estat que la idea empresarial sigui innovadora, el seu grau de definició, la profunditat tècnica, la utilització de mitjans informàtics/tecnològics i la qualitat de la informació i la presentació.

Programa "Aprendre a Emprendre"

L'IMPEM va crear fa 5 anys el programa "Aprendre a Emprendre" per fomentar les actituds emprenedores als centres de secundària de la ciutat. Els seus objectius són motivar l'autoocupació, difondre la cultura emprenedora per fomentar la creació de noves empreses i conèixer les capacitats personals i professionals en relació amb les actituds emprenedores.

Amb aquest premi es vol estimular els alumnes en la creació de plans d'empresa.