Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una campanya informarà els joves mentre estiguin a la platja sobre la prevenció de drogues

Escoltar

Una campanya informarà els joves mentre estiguin a la platja sobre la prevenció de drogues

El regidor de Benestar Social i Salut, Oriol Batista, ha presentat avui la campanya "Summer campaign: a Mataró, salut a l'estiu", un programa de prevenció de drogues i promoció de la salut adreçat als joves. El programa, que es farà a les platges del 3 al 17 de juliol, el porta a terme la Fundació Salut i Comunitat en col·laboració amb l'Òrgan Tècnic de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i amb el suport del Servei de Benestar Social, Salut i Consum de l'Ajuntament de Mataró en el marc dels programes del Pla Municipal de Drogodependències.

La campanya està pensada perquè siguin els mateixos joves els que entrin en contacte amb el jovent que en aquells moments estiguin a la platja. Així, 15 voluntaris, ubicats en carpes itinerants situades a la platja, aniran distribuint material informatiu alhora que s'organitzaran tallers preventius i altres activitats més lúdiques.

L'objectiu de "Summer campaign" és prevenir les conductes de risc com l'abús de drogues, la predisposició a la violència i les pràctiques sexuals de risc entre la població del joves usuaris de la platja de Mataró.

Les carpes seran itinerants en 2 punts i se situaran a la platja del Callao (al costat dels serveis públics) i a la platja del Varador (entre els carrers de Sant Joan i de Sant Pere).

Els voluntaris es repartiran entre els matins i les tardes. Els dies 3, 4, 6, 8, 11, 13, 14, 16 i 17 l'horari serà d'11 a 14 h; i els dies 5, 7, 9, 10, 12 i 15 l'horari serà de 16 a 19 h.

"Summer campaign" és un programa de la Fundació Salut i Comunitat, que en col·laboració amb l'Òrgan Tècnic de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s'ha fet anteriorment en altres poblacions de la costa catalana adreçat a la població estrangera. El passat estiu es va portar a terme a Castelldefels i Calella.

Per completar la campanya, a la nit del 17 de juliol, es farà una intervenció amb el projecte SOM.NIT, projecte d'acció directa d'informació, prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues, impulsat i gestionat per Creu Roja Joventut a Catalunya i que compta amb el suport del Departament de Salut i la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

La intervenció es farà a partir de les 23 h i fins les 3 h a la zona de platja de Sant Simó, on s'instal·larà una carpa que oferirà als joves informació i assessorament sobre drogues i altres temes relacionats amb la salut.

SOM.NIT s'emmarca en el programa de prevenció en espais d'oci nocturn que du a terme el Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i El Maresme, com les intervencions que s'han fet en les zones d'oci del Pla d'en Boet