Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una plaga de pugó afecta els pins del Parc Forestal

Escoltar

Una plaga de pugó afecta els pins del Parc Forestal

Una plaga de pugó ha afectat en les darreres setmanes els pins de bona part de la Serralada Litoral, que presenten una inhabitual i massiva assecada de les fulles. La plaga no és perjudicial per la salut de les persones i els arbres no requereixen un tractament fitosanitari especial perquè en aquests moments s'ha pogut comprovar que l'insecte està morint sol en exhaurir-s el seu cicle biològic.

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament de Mataró va detectar l'afectació dels pins del Parc Forestal el passat 16 de juny, reconeixent l'existència d'un pugó d'una varietat no identificable, per la qual cosa va comunicar la incidència al Servei de Protecció Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat. Un cop preses unes mostres i estudiades, es detalla que es tracta d'un insecte de la família dels pugons, concretament Eulachnus, que ataca la varietat del Pinus pinea, i es recomana no fer cap tractament específic a l'espera d'estudiar l'existència de possibles depredadors naturals i el seu cicle biològic.

A hores d'ara ja s'ha pogut certificar que el procés biològic d'aquest insecte ja està de baixa i s'espera que els arbres es recuperin per si sols de l'afectació. El Servei de Protecció Vegetal de la Generalitat fa un seguiment de la plaga i desaconsella, de moment, el tractament dels pins.

Donades les peculiaritats d'aquest insecte, el Laboratori de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'Ajuntament que ha enviat una mostres dels insectes a un Congrés de biòlegs d'insectes a Madrid.