Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

154 persones han participat en la formació ocupacional de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica

Escoltar

154 persones han participat en la formació ocupacional de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica

El passat mes de febrer van finalitzar els 11 cursos de formació ocupacional adreçats a persones en situació d'atur organitzats per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM). Aquests cursos, que han comportat 3.185 hores de formació per a les 154 persones que hi han participat, han estat finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

La formació ocupacional té com objectiu afavorir l'accés de les persones al mercat de treball, la seva integració i promoció laboral així com la competitivitat de les empreses.

11 cursos per a 154 persones

Els cursos de formació ocupacional es van iniciar el passat mes de juliol de 2004 i han finalitzat aquest mes de febrer. Els cursos van ser seguits per 212 persones, d'entre 16 i 64 anys, en situació d'atur de les quals 154 van acabar la formació de manera satisfactòria.

7 dels 11 cursos a més de la formació teòrica també han ofert l'oportunitat de fer pràctiques en empreses, així 98 alumnes les van poder portar a terme en 69 empreses diferents.

Les especialitats formatives ofertes han estat ocupacions considerades tradicionals (electricista d'edificis, fuster en tancaments metàl·lics); ocupacions vinculades amb el comerç (venedor tècnic, gestor de magatzem, dependenta de comerç); amb les noves tecnologies (aplicacions informàtiques de gestió, ofimàtica, tècnic/a auxiliar en disseny gràfic) serveis d'atenció a les persones (auxiliar d'infermeria en geriatria, auxiliar d'ajuda a domicili); a més del curs d'administratiu/va comptable.

La formació es decideix en funció de les directrius marcades des del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), en funció de les necessitats del mercat laboral local, i han estat dissenyades pel Servei d'Ocupació de l'IMPEM. A més, es prioritzen els col·lectius amb dificultats especials d'integració al món laboral.