Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

20 nens saharauís passen l'estiu acollits per famílies mataronines

Escoltar

20 nens saharauís passen l'estiu acollits per famílies mataronines

L'alcaldessa accidental de Mataró, Pilar González Agàpito, i la regidora de Cooperació, Maria Rosa Cuscó, oferiran aquesta tarda una recepció als infants saharauís i a les famílies mataronines que els acullen aquests dies amb motiu de les Colònies saharauís 2005. Aquestes colònies estan organitzades per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Saharauí (ACAPS), i compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró.

Durant 2 mesos, els de juliol i agost, 20 nens saharahuís d'entre 6 i 12 anys estaran convivint a Mataró amb famílies catalanes que els acullen. Tant els infants com les famílies acollidores participaran a diferents activitats. L'acte central d'aquestes colònies, que es durà a terme a Vilanova i la Geltrú, consistirà en una trobada de tots els nens saharauís i totes les famílies.

Els objectius d'aquestes colònies són:

  • Donar a conèixer la realitat del poble saharauí.
  • Realitzar un intercanvi cultural entre els infants saharauís i els catalans.
  • Facilitar l'accés a una atenció sanitària especialitzada dels infants saharauís que ho necessitin.
  • Donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble saharauí.

Suport al poble saharauí

Precisament ahir, el Ple va aprovar per unanimitat l'adhesió a una declaració institucional elaborada pel Parlament de Catalunya on es manifesta sobre els darrers esdeveniments ocorreguts al Sàhara Occidental.