Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

85.304 ciutadans estan convocats diumenge a participar en el referèndum sobre la Constitució Europea

Escoltar

85.304 ciutadans estan convocats diumenge a participar en el referèndum sobre la Constitució Europea

Diumenge que ve, 20 de febrer, se celebrarà el referèndum sobre la Constitució Europea. A la ciutat de Mataró estan convocats a les urnes un total de 85.304 persones.

Del cens d'electors, 760 són joves que podran exercir el seu dret a vot per primera vegada.

En total hi haurà 140 meses distribuïdes pels diferents col·legis electorals, agrupades en 6 districtes electorals, 75 seccions i 61 locals.

Servei d'acompanyament per persones amb mobilitat reduïda amb Creu Roja

L'Ajuntament i la Creu Roja han establert de nou l'acord de col·laboració per posar a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei d'acompanyament per exercir el dret a vot.

Els interessats han de trucar al telèfon d'atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans del 19 de febrer, a les 20 hores. Les peticions són trameses a Creu Roja, que es posa en contacte amb els interessats confirmant-los el moment del dia en que se'ls realitzarà el servei, que està previst realitzar-se en ambulància i/o en un autobús adaptat.

Les persones amb mobilitat reduïda seran acompanyades per personal de Creu Roja des dels seus domicilis particulars fins els col·legis electorals corresponents i, un cop exercit el dret a vot, es realitzarà el viatge a la inversa.

Dispositiu d'informació als ciutadans

L'Ajuntament ha dissenyat un dispositiu especial d'informació als ciutadans durant la jornada, que té els següents eixos:

  • Servei d'Informació del Cens Electoral a l'Ajuntament i als Centres Cívics

L'Oficina d'Atenció Ciutadana de La Riera, 48 i les de Rocafonda i Cerdanyola, situades als respectius centres cívics, romandran obertes entre les 8 i les 20 hores amb l'objectiu d'atendre presencialment qualsevol ciutadà que desitgi realitzar consultes sobre on es troba situat el seu col·legi electoral. Igualment, també estaran oberts excepcionalment al públic els Centres Cívics de Molins, Cirera i de Pla d'en Boet. Per altra banda, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d'atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d'un mòbil).

  • Informació sobre la jornada i l'escrutini a l'Ajuntament

Els ciutadans podran fer un seguiment de la jornada a través de diferents sistemes d'informació instal·lats al vestíbul de l'Ajuntament (La Riera, 48):

- Pantalla de dades sobre participació i escrutini. Està previst la publicació de les dades estimades de participació en la votació calculades a partir d'una mostra de 28 meses electorals i recollides a les 14 i a les 18 hores.

- Pantalla de televisió. Emetrà imatges de diferents informatius de televisió que realitzen una programació especial amb motiu del referèndum.

  • Seguiment on-line a través del web municipal

Igual que en les darreres ocasions, es podrà fer el seguiment on-line a través del web municipal (www.mataro.org). Qualsevol persona des de casa seva podrà conèixer de primera mà, a través d'Internet, els resultats de participació estimada a les 14 i a les 18 hores i els resultats del referèndum a mesura que es va realitzant el recompte de vots.

  • Dossier dels resultats del referèndum.

El dossier amb els resultats de la consulta a la ciutat de Mataró estarà disponible al web municipal (en format PDF) i qualsevol persona podrà imprimir-lo per saber la participació, els resultats generals a Mataró i els resultats per barris, entre d'altres.