Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova la xarxa de clavegueram a 3 vials de Cirera i al carrer de Pascual Madoz

Escoltar

Aigües de Mataró renova la xarxa de clavegueram a 3 vials de Cirera i al carrer de Pascual Madoz

L'empresa municipal Aigües de Mataró SA (AMSA) comença aquesta setmana les obres de dos projectes de renovació de la xarxa de clavegueram. Els projectes tenen l'objectiu d'adaptar la xarxa al Pla Director del Clavegueram de Mataró (PDCLAM).

Els projectes són d'una banda, la renovació de la xarxa dels carrers de la Muntanya, Transversal i de Sant Ferran, i de l'altra, la construcció d'un col·lector al carrer de Pascual Madoz.

Renovació de la xarxa dels carrers de la Muntanya, Transversal i de Sant Ferran

Pel que fa a la xarxa dels carrers de la Muntanya, Transversal i de Sant Ferran, en aquesta zona s'hi instal·larà un nou tub que incrementarà el cabal de la canalització existent.

El col·lector actual té un diàmetre variable entre 300 i 400 mm, i serà substituït per un de 500 mm. En total, es renovaran 405 m de la xarxa. També es durà a terme la renovació dels claveguerons que es trobin en mal estat, i es construiran 15 pous de registre.

Amb aquests treballs, també es redireccionarà el sentit de la xarxa de clavegueram, que actualment baixa pel carrer de la Muntanya, el carrer Transversal i el carrer de la Caseta fins a la ronda de Jaume Ferran. Un cop finalitzades les obres, les aigües baixaran pel carrer de la Muntanya i seran desviades cap al Torrent de la Pólvora pel carrer de Sant Ferran i el carrer Transversal.

Les obres començaran a la cruïlla del carrer de Sant Ferran amb el Torrent de la Pólvora, i continuaran per la part alta del carrer de la Muntanya, la més propera a la plaça de França. Posteriorment, es procedirà a la renovació de la xarxa de la resta del carrer de la Muntanya i del carrer Transversal.

Les obres, que tindran una durada aproximada de 3 mesos, han estat adjudicades a l'empresa Paviments Martín 1998 SL, amb un pressupost de 247.604,20 euros. Mentre durin les obres, es produiran talls de circulació als carrers afectats.

Renovació del col·lector al carrer de Pascual Madoz

Pel que fa a les obres al carrer de Pascual Madoz, el projecte preveu la renovació de la xarxa d'aquest carrer, que fa 400,8 m de llarg. D'aquests, 50 m tindran un diàmetre de 600 mm i 350,8 m tindran un diàmetre de 1000 mm. El tub actual té un diàmetre variable entre 300 i 400 mm, en funció del tram. També es durà a terme la renovació dels claveguerons que es trobin en mal estat.

El nou col·lector, que suposarà un increment del cabal d'aquesta canalització, permetrà alliberar una part de les aigües que actualment baixen pel Rierot, el carrer de Sant Bonaventura i de l'Hospital i desviar-les pel carrer de Pascual Madoz.

Les obres es duran a terme en dues fases: primer es duran a terme els treballs entre el Camí Ral i el carrer de Sant Ramon, i després entre el carrer de Sant Ramon i el carrer de l'arquebisbe Jaume Creus.

Les obres, que tindran una durada aproximada de 3 mesos, han estat adjudicats a l'empresa García-Cano e Hijos SA, amb un pressupost de 413.663,71 euros. Mentre durin les obres, els trams afectats quedaran tallats al trànsit.