Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc centres de secundària han format al curs 2004-05 63 "joves guia" per acollir els alumnes nouvinguts

Escoltar

Cinc centres de secundària han format al curs 2004-05 63 "joves guia" per acollir els alumnes nouvinguts

Un total de 63 alumnes de 5 centres de secundària han participat enguany a la tercera edició del programa "Joves Guia", una iniciativa del Pla per a la Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró que va començar a funcionar de manera pionera al 2001. Els participants han rebut formació per acollir i acompanyar els alumnes nouvinguts, amb l'objectiu de facilitar la integració dels adolescents que s'incorporen als instituts quan el curs ja ha començat, i millorar la convivència als centres educatius.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, el president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas, i el regidor de Nova Ciutadania, Oriol Batista, han lliurat aquesta tarda als 63 participants els diplomes que els acrediten com a "joves guia", durant l'acte de cloenda de l'edició d'enguany que s'ha celebrat al Centre Cívic Pla d'en Boet.

Durant el curs 2004-05 ha participat al programa alumnes de l'IES Puig i Cadafalch, IES Thos i Codina, IES Alexandre Satorras, i dels centres Freta i Valldemia.

Què són els "joves guia"?

Els "joves guia" són alumnes que, de forma voluntària, decideixen dedicar part del seu temps lliure a formar-se per poder acollir els companys nouvinguts.

Els participants d'aquest any han rebut un curs sobre valors i convivència. En total, han estat 8 sessions formatives, d'una hora i mitja cadascuna, a càrrec d'una educadora social i un mediador intercultural.

Balanç des de 2001

Des de 2001 s'han fet tres edicions del programa i han participat un total de 150 joves de 5 centres públics i 2 concertats. El projecte "Joves Guia" ha estat un treball pioner en l'àmbit educatiu, que ha permès afavorir la cohesió i inclusió social i ha suposat un avenç en la forma de treballar l'acollida dels nouvinguts.