Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Disminueix d'un 11% el nombre de delictes i faltes en el darrer trimestre a la ciutat

Escoltar

Disminueix d'un 11% el nombre de delictes i faltes en el darrer trimestre a la ciutat

Aquest migdia ha tingut lloc sessió trimestral de la Junta Local de Seguretat de Mataró, on els caps de Policia Local i Mossos d'Esquadra han fet balanç del darrer trimestre, amb uns resultats positius, tant des del punt de vista de l'estat de la seguretat pública (seguretat ciutadana i seguretat viària) com del treball desenvolupat per ambdós cossos.

Fa uns mesos, quan es valoraven els dos anys de treball conjunt Policia Local € Mossos d'Esquadra, els caps de policia coincidien a assenyalar que, després de molts mesos de millora continuada, existia la possibilitat de tocar un cert sostre i de que els indicadors sobre fets il·lícits s'estanquessin. Lluny d'aquesta situació, tot el contrari, els indicadors sobre seguretat ciutadana continuen amb la seva millora, de manera que durant el darrer trimestre abril-juny de 2005 el nombre total de delictes i faltes ha disminuït un 11% respecte al mateix període de l'any passat. Els delictes, per si mateixos, s'han reduït d'un 17%, passat d'un promig mensual de 271 a 225.

Per sobre de tot, destaca la reducció dels delictes que tenen lloc a la via pública, fet que evidencia l'efectivitat dels operatius de vigilància preventiva desenvolupats conjuntament per ambdós cossos: els robatoris amb violència intimidació baixen un 33% durant el trimestre; els robatoris en vehicles un 13%; i els robatoris de vehicles un 11%. La intensitat del treball policial desenvolupat queda manifest amb una dada: el nombre de detencions practicades ha augmentat un 14%.

D'altra banda, la Policia Local ha fet un repàs de la situació de la seguretat viària, on destaca la significativa reducció de l'accidentalitat durant el darrer trimestre: el nombre d'accidents ha baixat un 7% i els ferits greus un 22%. Aquí, el treball de control preventiu s'ha traduït en 51.288 mesuraments de velocitat i 1.854 proves d'alcoholèmia.

Finalment, s'ha analitzat del treball policial de proximitat amb la ciutadania durant el darrer semestre, que, a través de la Policia de Barri (PL), la Unitat d'Educació Viària, Prevenció i Civisme (PL), i l'Oficina de Relacions amb la Comunitat (CME) ha permès arribar a contactar amb més de 13.000 persones. Uns contactes a través dels quals s'aconsegueix, d'una banda, conèixer millor les necessitats i demandes dels ciutadans, i, de l'altra, donar a conèixer l'activitat que els cossos policials estan desenvolupant a la ciutat.

Operatiu policial per la Festa Major

A la Junta Local de Seguretat d'avui s'ha presentat el dispositiu policial per a la Les Santes 2005. L'operatiu per a les festes de la ciutat serà realitzat conjuntament per Policia Local i Mossos d'Esquadra, que han planificat actuacions uniformades, de paisà i amb unitats d'intervenció especial, en funció d'una avaluació prèvia dels riscos potencials dels diferents actes que tindran lloc durant aquests dies.

En total, i al marge del servei ordinari que es realitzarà durant els dies de Les Santes, està previst que Policia Local i Mossos d'Esquadra cobreixin amb un dispositiu intensiu 12 actes principals on està prevista una presència més multitudinària. En total, per aquests dispositius es mobilitzaran 196 agents d'ambdós cossos. El dispositiu es completa amb un servei permanent d'emergències i atenció sanitària, coordinat pel Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament; i una embarcació de vigilància marítima de la Guàrdia Civil durant la nit del castell de focs.