Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal de Joves posarà en marxa un Telecentre el proper estiu

Escoltar

El Casal de Joves posarà en marxa un Telecentre el proper estiu

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la diputada d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Immaculada Moraleda, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la posada en marxa d'un Telecentre al Casal de Joves de la plaça d'Espanya. L'equipament millorarà els mitjans que la ciutat posa a l'abast dels joves per accedir a les noves tecnologies.

D'acord al conveni signat aquest matí, la Diputació de Barcelona subvencionarà el projecte amb 32.000 euros. L'acord s'emmarca en el programa d'inversions per a equipaments de joventut de la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat de la Diputació. Aquest és el primer conveni que la Diputació signa per a la creació d'un telecentre a la província.

El Telecentre ocuparà un espai de 114 m2, on s'instal·laran 26 ordinadors que permetran el treball individual o en grup dels usuaris. L'equipament disposarà també d'impressores, escànners i connexió a Internet.

Durant el matí s'oferiran cursos de formació en l'àmbit de les noves tecnologies, especialment orientats a facilitar l'accés dels joves al món laboral. A la tarda, els ordinadors seran d'accés lliure. Es preveu realitzar les obres d'adequació de l'espai durant la primavera amb l'objectiu de que el Telecentre estigui en marxa el proper estiu.

La posada en marxa del Telecentre és una de les actuacions previstes pel Pla Jove x Mataró. Segons les enquestes realitzades durant el treball de camp previ a la redacció del Pla, l'accés a les noves tecnologies és una de les principals preocupacions dels joves.