Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua rep la Medalla de la Ciutat

Escoltar

El Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua rep la Medalla de la Ciutat

El Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua rebrà aquest vespre la Medalla de la Ciutat. L'acte tindrà lloc a les 20.00 hores als Saló de Sessions de l'Ajuntament, i estarà presidit per l'alcalde, Joan Antoni Baron.

El Reglament de Protocol, Honors i Distincions de l'Ajuntament de Mataró, aprovat el 10 de desembre de 1998, especifica que la Medalla de la Ciutat és una manifestació d'agraïment que s'atorga per raó de l'actuació personal o col·lectiva a favor de la ciutat, que hagi tingut un ressó especial o una repercussió notable en els àmbits culturals, artístic, econòmic, social, polític o esportiu.

El Ple va aprovar per unanimitat el passat 6 d'octubre atorgar la Medalla de la Ciutat al Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua per l'obra salesiana realitzada a Mataró. El Ple va considerar la rellevància de la tasca duta a terme per la comunitat salesiana, tant en l'àmbit educatiu com en els àmbits cultural, esportiu i de lleure, religiós i social, irradiada al conjunt de la ciutat i de manera significada en els barris de Cerdanyola i de La Llàntia.

La proposta de lliurament la va presentar l'Associació d'Antics Alumnes i Antigues Alumnes de Don Bosco dels Salesians de Mataró, i ha comptat amb el suport de diverses entitats i persones que s'hi van adherir per escrit. El lliurament de la Medalla es duu a terme en l'any del centenari de la fundació d'aquest col·legi.

Desenvolupament de l'acte

L'acte d'atorgament de la Medalla de la Ciutat s'obrirà amb la interpretació amb flauta d'una peça de Händel, a càrrec de Rut Costa, qui també tancarà l'acte amb la interpretació del Cant dels Ocells de Pau Casals.

L'acte inclou la lectura de l'acord plenari d'atorgament de la Medalla de la Ciutat, a càrrec del president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas. També estan previstes les intervencions de Lluís Juvinyà, en representació dels promotors de la proposta d'atorgament de la Medalla, i de Miquel Rubirola, alcalde d'Arenys de Mar i antic alumne del Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, serà l'encarregat de lliurar la Medalla de la Ciutat a Joan Camps, director del col·legi.

El Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua va ser inaugurat el 24 d'abril de 1905. El promotor de l'escola va ser Antoni Cuyàs. Ell i la seva esposa, Maria de Sagarra, van adquirir terrenys per fundar un centre destinat a donar acolliment, educació i manutenció a nens pobres sota la direcció i cura de la Congregació Salesiana. El primer director del centre va ser José Calasanz.