Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de Ciutat debat i prioritza les aportacions recollides per elaborar el PAM i els pressupostos 2006

Escoltar

El Consell de Ciutat debat i prioritza les aportacions recollides per elaborar el PAM i els pressupostos 2006

El Consell de Ciutat va celebrar ahir la segona sessió dins el procés participatiu per a l'elaboració del Programa d'Actuació Municipal (PAM) i els pressupostos del 2006. L'objectiu de la reunió era debatre i prioritzar les aportacions recollides, tant a proposta dels diferents consells com per part dels ciutadans.

El passat 28 de juny es va lliurar als membres del Consell de Ciutat el document de prioritats elaborat pel Govern municipal per començar a treballar en la planificació del PAM i els pressupostos de 2006. Després de la seva presentació al Consell de Ciutat, el document ha estat debatut als diferents consells de participació (temàtics, territorials i dels organismes autònoms), que han pogut fer les seves propostes. La informació sobre el procés també es pot consultar a Consensus, eina telemàtica mitjançant la qual els ciutadans també han pogut fer les seves aportacions.

A més, es va instal·lar un sistema de bústies a les oficines d'atenció ciutadana, centres cívics i altres equipaments municipals per recollir també les aportacions dels ciutadans. Aquest sistema de bústies estava destinat a complementar les eines d'informació i participació disponibles: Consensus, i web municipal, telèfon d'informació 010 i oficines d'atenció ciutadana.

S'han recollit més de 100 propostes, entre les que procedeixen dels diferents consells (85), les aportacions ciutadanes recollides mitjançant les bústies (11) i Consensus (2), i les aportacions que van fer ahir els membres del Consell de Ciutat.

Metodologia utilitzada

A la sessió d'ahir del Consell es va utilitzar una innovadora metodologia de treball en grup per debatre les propostes recollides i establir-ne un ordre de prioritat.

En primer lloc, els participants es van dividir en grups, segons els 4 eixos de treball marcats pel document de prioritats elaborat pel Govern municipal: participació i transparència, sostenibilitat, cohesió social i progrés econòmic i social.

Cada grup va debatre les propostes presentades dins del seu àmbit i va poder fer-ne de noves. Les propostes recollides, algunes de les quals feien referència a la mateixa temàtica, es van agrupar per temes, arribant a un consens final dins del grup.

El treball realitzat a cada grup es va presentar després en sessió plenària a tot el Consell, que va prioritzar els temes mitjançant votació electrònica. Per efectuar la votació, els membres del Consell van disposar d'un innovador sistema de telecomandaments.

Els dos temes (agrupació de propostes) que el Consell va considerar prioritaris en cadascun dels 4 eixos de treball són els següents:

1. Participació i transparència:

  • Millora dels equipaments socials i culturals
  • Millorar la comunicació Ajuntament-ciutadania i potenciar els mitjans de comunicació local / Agilitar els tràmits i serveis administratius (aquestes dues propostes van rebre la mateixa quantitat de vots).

2. Sostenibilitat:

  • Rehabilitació de barris
  • Millorar el manteniment i conservació del medi natural

3. Progrés econòmic i social:

  • Impuls de la formació
  • Potenciar sectors emergents amb valor afegit

4. Cohesió social:

  • Millora dels serveis per a gent gran i disminuïts
  • Més suport a l'educació

L'informe elaborat pel Consell de Ciutat, com a resultat de la sessió d'ahir, es presentarà a tots els membres del consistori. El document, que recollirà el resultat de les votacions diferents temes però també inclourà la descripció de totes propostes presentades durant el procés, s'enviarà al Govern municipal perquè sigui considerat a l'hora de preparar l'avantprojecte del PAM i el pressupost 2006.

Aquest avantprojecte serà presentat a tota la ciutadania a l'Audiència Pública que tindrà lloc el 10 d'octubre. Després de l'audiència, el govern municipal tancarà el PAM i pressupost per portar-ho a l'aprovació del Ple.