Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nombre de delictes a Mataró es manté estable però disminueixen els robatoris amb força en immobles i els furts

Escoltar

El nombre de delictes a Mataró es manté estable però disminueixen els robatoris amb força en immobles i els furts

La Junta Local de Seguretat va fer ahir un balanç general de l'any 2005. A la reunió que va mantenir aquest òrgan es va tractar l'estat de la seguretat a la ciutat, la valoració del treball policial dut a terme durant l'any 2005, i l'estat de la seguretat viària.

El nombre de delictes ocorreguts de gener a novembre s'ha mantingut en un nivell similar respecte de l'any passat, amb una mitjana aproximada de 23 delictes per cada 1000 habitants l'any. Malgrat això, alguns tipus de delicte han experimentat una baixada significativa: els robatoris amb força en immobles han baixat un 7%, i els furts, un 16%.

El treball policial conjunt de la Policia Local i el Cos de Mossos d'Esquadra ha permès incrementar un 12 % el nombre de detencions. Els dos cossos policials han desenvolupat actuacions conjuntes en àmbits com ara seguretat en l'oci nocturn, civisme en espais públics, robatoris en joieries, danys a vehicles, robatoris amb violència i estrebades, robatoris en vehicles o robatoris en habitatges.

Seguretat viària

Pel que fa a la seguretat viària, les dades d'accidentalitat durant el 2005 assenyalen un descens entorn l'1 i el 2% respecte de l'any passat. Els resultats, doncs, són similars als de l'any 2004, any durant el qual els accidents van disminuir un 15%.

Malgrat tot, els estudis realitzats per la Policia Local assenyalen la necessitat d'intensificar les accions preventives relacionades amb tres qüestions:

  • Ús del cinturó de seguretat per part de conductors i, especialment, passatgers.
  • Velocitat dels vehicles (el percentatge de vehicles infractors, un 13,1%, ha crescut un 1,2% respecte de l'any passat);
  • Alcoholèmia (el percentatge d'alcoholèmies positives en infracció o accident supera el 71%).