Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova l'adhesió de Mataró a la Red Española de Ciudades por el Clima

Escoltar

El Ple aprova l'adhesió de Mataró a la Red Española de Ciudades por el Clima

El Ple municipal va aprovar per unanimitat el passat dijous 5 d'abril l'adhesió de l'Ajuntament de Mataró a Red Española de Ciudades por el Clima de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP). La representant a la xarxa per part de l'Ajuntament serà la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao.

LA FEMP va crear la xarxa en el marc d'un acord de col·laboració signat amb el Ministerio de Medio Ambiente per dur a terme actuacions conjuntes de sostenibilitat urbana. L'objectiu de la Red Española de Ciudades por el Clima és recolzar tècnicament als municipis que s'hi adhereixen en l'adopció de mesures per lluitar contra el canvi climàtic i d'actuacions per afavorir l'establiment de polítiques preventives pel que fa a la redacció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i del compliment del Protocol de Kyoto.

Les línies de treball de la Red Española de Ciudades por el Clima són coincidents amb les accions impulsades per l'Ajuntament de Mataró en matèria de sostenibilitat, i en concret amb el desenvolupament de l'Agenda 21 local.

L'Ajuntament de Mataró es va adherir a la Carta de les Ciutats Europees cap a la Sostenibilitat (Carta d'Aalborg) al 1996, i és membre fundador i actiu de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, organització impulsada per la Diputació de Barcelona. Actualment, l'Ajuntament està en el setè any d'implantació del Pla d'acció ambiental, inclòs a l'Agenda 21.