Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Escoltar

El Ple aprova una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona

El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat una declaració institucional amb motiu de la celebració, el proper 8 de març, del Dia Internacional de la Dona. El text íntegre de la declaració és el següent:

"Cada any la Diada del 8 de març, ens permet fer memòria i parlar de les dones que ens han precedit en la lluita per la igualtat. Però sobretot, ens permet parlar en veu alta de les dones d'ara mateix. Les dones que ara, volen viure la diferència i reflectir la riquesa de la pluralitat, del saber i del fer de les dones. La diada és un plataforma per reclamar la justícia i la igualtat d'oportunitats, per fer ben visibles les desigualtats encara vigents a molts àmbits de la societat i de la vida quotidiana.

Viure la democràcia i en democràcia és la forma de convivència suprema que regeix en la nostra societat. La democràcia es fonamenta en dos grans principis: la llibertat i la igualtat de les persones. Hem de fer un món on el fet de ser dona no signifiqui desigualtat i injustícia.

Per això continuem denunciant les discriminacions en l'àmbit laboral (on la taxa d'ocupació de les dones està molt per sota que la dels homes, on les diferències de salaris requereixen polítiques específiques i transversals per eliminar aquests obstacles i permetre una integració real i global de la dona), el sexisme en la publicitat i molts mitjans de comunicació, la feminització de la pobresa, les dificultats per conciliar la vida familiar i laboral, la violència de gènere vers les dones.

Volem un societat cohesionada, solidària sense violència i sense discriminacions. Volem viure i conviure a una societat on es valorin tots els treballs, també els no remunerats amb una igualtat laboral efectiva. Volem viure en pobles i ciutats on es reconeguin i es tinguin presents les aportacions i les necessitats de les dones. Sense la participació de les dones no hi ha futur per a ningú. Per tant, és imprescindible que, des dels centre educatiu, es fomenti la igualtat entre sexes per la importància que aquesta tindrà en el desenvolupament de l'infant.

Per això, tot i reconeixent que, des de les administracions públiques, s'ha donat els darrers anys un impuls per acabar amb les desigualtats i les injustícies vers les dones, alhora, cal manifestar que no és suficient i que cal continuar apostant per les polítiques d'igualtat home-dona. Les administracions implicades han de renovar, cada any, el compromís de prioritzar les polítiques integrals de gènere a cada territori.

ACORDEM

1.- Adherir-nos al Manifest del 8 de març, del Dia internacional de la Dona, que en el seu dia es va aprovar a la Diputació de Barcelona

2.- Comunicar a la Diputació de Barcelona i a totes les entitats representades en el Consell Municipal per la Igualtat d'Oportunitats, l'adhesió de l'Ajuntament de Mataró al Manifest del dia 8 de març".