Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El president Maragall visitarà la Fundació Hospital, el nou passeig marítim, les obres al port i el Rengle

Escoltar

El president Maragall visitarà la Fundació Hospital, el nou passeig marítim, les obres al port i el Rengle

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, farà demà dimecres, dia 11 de maig, una visita a la ciutat de Mataró que inclourà l'Hotel d'Entitats Sociosanitàries de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, una passejada pel passeig marítim fins a la zona d'obres on s'amplia l'accés a les instal·lacions portuàries i una visita al Rengle, on es desenvoluparà, entre altres infrastructures, el projecte TecnoCampusMataró.

La visita del cap de l'executiu català començarà a l'Ajuntament de Mataró, on mantindrà una reunió amb l'alcalde Joan Antoni Baron i els caps de grup de la corporació municipal. Tot seguit, cap a les 10.50 hores, la comitiva arribarà a la seu de la Fundació Hospital, l'equipament més innovador a Catalunya en matèria d'atenció a les persones amb dependències. Després de saludar els patrons de la Fundació així com als presidents de les associacions i entitats amb seu a la Fundació, el president es traslladarà a la sala d'actes, on el regidor de Benestar Social, Oriol Batista, explicarà l'Agència de suport a la gent gran i a les persones amb dependències.

A les 12 hores, aproximadament, la comitiva es traslladarà al passeig marítim on el president del Consorci Port Mataró, Esteve Tomàs, explicarà les principals actuacions de millora que es van iniciar a l'abril en l'àmbit del Port.

El projecte, promogut i finançat pel Consorci Port Mataró, integrat per l'Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya, consisteix en la urbanització de l'espai que queda entre les instal·lacions portuàries i les vies del tren (davant de l'estació de Renfe). Les obres permetran relligar el passeig Marítim actual amb el passeig de palmeres que acaba al pas subterrani de la Porta Laietana. Els treballs han estat adjudicats a l'empresa Copcisa SA per un import de 2.432.324 euros. La contractació i gestió de l'obra correspon a l'empresa GISA i el termini d'execució és de 9 mesos.

La visita a la ciutat de Mataró finalitzarà amb un recorregut pel sector el Rengle, on l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA impulsa el conjunt de l'ordenació de l'illa d'equipaments del Rengle, la futura seu del Tecnocampus i el projecte de l'edifici de Serveis a la innovació i l'aparcament, encarregat a MBM Arquitectes SL, equip encapçalat pel prestigiós arquitecte Oriol Bohigas.

El Rengle es convertirà en un reclam i un element distintiu de la ciutat i acollirà el Parc TCM (Parc Tecnològic TCM) com a espai motor de la ciutat digital, on convergiran els centres de coneixement (universitat i centres de recerca i desenvolupament), els serveis a la innovació, on centres tecnològics, incubadora, centre de reunions, amb una capacitat de 250- 300 persones, i altres conformaran un conglomerat de serveis a les empreses i de connexió amb el món empresarial. L'objectiu és impulsar la competitivitat del teixit empresarial a la vegada que acollir i potenciar nous sectors productius vinculats a la innovació, la recerca, les activitats intensives en coneixement i en tecnologia.

El regidor d'Urbanisme i president de l'empresa municipal d'Urbanisme PUMSA, Arcadi Vilert, mostrarà al president Maragall la maqueta del projecte, que comprèn una superfície d'uns 175.000 m2. El Rengle estarà dividit en quatre illes diferenciades: una que és l'espai que contindrà la seu del Tecnocampus i les altres tres que es dedicaran a sostre residencial (31%) i sostre terciari-industrial (69%). Aquest 31 % de sostre residencial es traduirà aproximadament en 388 habitatges, dels quals 78 (20%) seran de protecció oficial i 310 (80%) habitatges lliures.