Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El setè casal municipal per a la gent gran de Mataró entra en funcionament a l'Havana

Escoltar

El setè casal municipal per a la gent gran de Mataró entra en funcionament a l'Havana

La zona del Centre-Havana ja té un casal per a la gent gran, després que l'Ajuntament ha condicionat un local destinat a aquest fi. Aquest serà el setè equipament municipal destinat a la gent gran, ja que Mataró ja comptava amb instal·lacions d'aquest tipus a l'Eixample, Molins, Cirera, Pla d'en Boet, La Llàntia i Cerdanyola.

El Servei de Benestar Social de l'Ajuntament té entre els seus objectius fomentar la creació d'una xarxa d'equipaments per a la gent gran. Aquests equipaments han de potenciar la participació i el compromís de la gent gran amb el seu entorn.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el regidor de Benestar Social, Oriol Batista, visitaran aquesta tarda el Casal de la Gent Gran de l'Havana, amb motiu de la posada en funcionament d'aquesta instal·lació.

El passat mes de maig, l'Ajuntament va llogar el local, ubicat a la planta baixa del número 163-169 del Camí Ral, i s'ha fet càrrec de l'adequació d'aquest i de les despeses de subministrament d'electricitat, aigua, gas i telèfon. També es farà càrrec de les despeses que generi el manteniment i la conservació de l'immoble.

El nou local, amb una superfície 100 m2 aproximadament, compta amb una sala polivalent, un magatzem, un despatx i un lavabo.

El Casal per a la Gent Gran de l'Havana està gestionat per l'Associació de Veïns de l'Havana i rodalies. Aquesta entitat va ser qui va presentar el projecte per fer un casal a l'Havana. L'Ajuntament ha valorat en aquest projecte que:

  • el principal objectiu és millorar la qualitat de la gent gran del barri de l'Havana;
  • facilita espais de trobada i interrelació, a través de la posada en marxa d'activitats lúdiques i formatives;
  • potencia un sistema de programació d'activitats actiu i participatiu;
  • fomenta les relacions intergeneracionals.

La zona de Centre-Havana té més de 6.000 habitants majors de 60 anys. Aquesta xifra suposa aproximadament un 25% del total de la població d'aquesta part de Mataró. A més, la mitjana d'edat en aquesta zona és de 42,5 anys, la més elevada de tota la ciutat.