Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació proposa el Pla per a la Nova Ciutadania de Mataró com a exemple de bona pràctica en drets humans

Escoltar

La Diputació proposa el Pla per a la Nova Ciutadania de Mataró com a exemple de bona pràctica en drets humans

La Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona ha inclòs el Pla Municipal per a la Nova Ciutadania de l'Ajuntament dins el seu Banc de Bones Pràctiques. Aquesta base de dades recull experiències rellevants en l'aplicació de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i serveix per proveir de recursos els ajuntaments que es puguin trobar en una situació similar.

Actualment, aquesta base de dades recull 13 experiències relacionades amb drets humans com ara la protecció de la infància o la igualtat de gènere. Pel que fa a la integració dels immigrants, el Banc de Bones Pràctiques recull el Pla Municipal per a la Nova Ciutadania de Mataró i el Pla per la Convivència Intercultural de Santa Coloma de Gramenet.

El Pla Municipal per a la Nova Ciutadania és la plasmació del Pacte que el Ple va acordar per unanimitat el maig de 2004, on es va posar de manifest el compromís de tots els grups polítics amb representació municipal de treballar en un model de ciutat basat en la cohesió social, en la convivència i en la igualtat d'oportunitats.

Els programes previstos en el Pla abasten des de la recepció i acollida de les persones nouvingudes fins a les campanyes de sensibilització i pedagogia envers la complexitat del fet migratori, passant per garantir l'accés dels immigrants a drets fonamentals com ara la vivenda, el treball o l'educació en igualtat de condicions.

Adhesió a la Xarxa Local per a la Diversitat i la Ciutadania

D'altra banda, el passat mes de juny, el Ple va aprovar per unanimitat adherir Mataró a la Xarxa Local per a la Diversitat i la Ciutadania que promou la Diputació de Barcelona.

Aquesta xarxa té l'objectiu d'identificar, generar i difondre instruments que serveixin als governs locals per gestionar millor la diversitat ciutadana i que afavoreixin l'articulació d'un model compartit de desenvolupament d'una societat diversa i al mateix temps socialment cohesionada.