Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal dóna el tret de sortida als actes de Nadal organitzats per l'IMPEM

Escoltar

La Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal dóna el tret de sortida als actes de Nadal organitzats per l'IMPEM

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Alícia Romero, ha presentat aquest matí en roda de premsa les activitats que l'IMPEM organitza aquest Nadal. Enguany, l'IMPEM organitza la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal i la Fira d'Artesania i Regal de Nadal. A més, l'IMPEM ha subvencionat diferents agrupacions comercials per tal que duguin a terme activitats de promoció durant la campanya de Nadal.

Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal

Dissabte 26 de novembre obrirà les portes a la plaça de Santa Anna la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal. En aquesta edició hi participen 31 expositors.

A la fira, que tancarà les portes el 23 de desembre, es poden trobar elements per a la decoració nadalenca, com ara arbres, tant naturals com artificials, figures de pessebre, molses, bombetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i guarniments de Pare Noel.

Els expositors obsequiaran els compradors amb un val per participar en el sorteig d'una panera de Nadal on, a part de productes típics de les festes, hi haurà talons intercanviables per nits d'hotel i un val per llogar un vaixell fluvial durant un cap de setmana.

Com a novetat, enguany s'ha instal·lat un arbre de Nadal de 7 metres, que presidirà la Fira. Després de les festes, aquest arbre es replantarà.

L'horari de venda de la fira és de dilluns a dijous, de 10.00 a 14.00h, i de 16.00 a 21.00h, i divendres, dissabtes, diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 22.00h.

La Fira de Nadal de Mataró està considerada la segona fira d'aquestes característiques de Catalunya tant pel seu emplaçament com per l'àmplia oferta i la qualitat dels seus productes.

Fira d'Artesania i Regal de Nadal

La Fira d'Artesania i Regal de Nadal es durà a terme del 16 de desembre al 6 de gener. Enguany, la fira torna a l'emplaçament tradicional, La Riera. En aquesta fira es podrà trobar una àmplia oferta de productes per als regals de Nadal.

Com a novetat, les més de 70 parades d'aquesta fira tindran una estètica unificada, amb stands de fusta que suposen una millora de la seguretat i de la comoditat, tant per als expositors com per als visitants.

Aquesta fira estarà oberta de dilluns a divendres, de 17 h a 22 h, i els dissabtes, diumenges i festius, de 10 h a 22 h.

Subvencions a les associacions de comerciants

A banda d'organitzar directament aquestes fires, l'IMPEM també col·labora amb diferents associacions de comerciants. Enguany, l'IMPEM ha subvencionat 15 plans de dinamització comercials presentats per diferents entitats. Dels 90.000 euros totals que s'han subvencionat, un 34,39 % van destinats a despesa en activitats de Nadal.

Encesa de llums de Nadal

L'encesa dels llums de Nadal està previst dur-la a terme el proper divendres 2 de desembre, a les 19.15 hores. Enguany, els punts de llum, que col·loca la Unió de Botiguers amb la col·laboració de l'IMPEM, aniran col·locats dins d'estructures de vímet.

Afectacions al trànsit i reforç del Mataró Bus

Diumenge 18 de desembre, entre les 18 h i les 21 h, el trànsit al Centre quedarà restringit per tal de facilitar la circulació de vianants per La Riera. Així, les pilones del carrer de Sant Josep quedaran actives. L'accés per la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç quedarà restringit per als residents, els usuaris de l'aparcament de La Riera, el servei de taxi i el servei de Mataró Bus.

Per la seva banda, Mataró Bus reforçarà el servei amb un autobús més a la línia 5 els dies 6, 8, 11 i 18 de desembre. Els dies 24 i 31 de desembre, en canvi, amb motiu de les nits de Nadal i de Cap d'Any, el servei d'autobusos quedarà restringit a partir de les 21 hores. A la línia 1 donaran servei 2 autobusos, mentre que a les altres línies passarà 1 únic autobús.