Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La I Trobada d'Escoles Verdes permetrà intercanviar experiències de millora ambiental als centres de secundària

Escoltar

La I Trobada d'Escoles Verdes permetrà intercanviar experiències de millora ambiental als centres de secundària

L'alcalde, Joan Antoni Baron, presidirà demà dimecres, 30 de novembre, l'acte d'obertura de la I Trobada d'Escoles Verdes de Mataró. La trobada tindrà lloc al Centre Cívic Pla d'en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6. Mataró), a partir de les 9.00 hores. També està prevista l'assistència de la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao, i del president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas.

L'acte està organtitzat per l'IES Thos i Codina i l'IES Puig i Cadafalch, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Aquests dos instituts de Mataró estan adscrits al Programa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu ajudar als centres educatius en la seva ambientalització, és a dir, a incorporar la dimensió ambiental tant en la seva gestió com en el seu currículum. A la vegada, el programa permet identificar els centres compromesos en la pròpia millora ambiental i, per tant, en la del seu entorn.

La I Trobada d'Escoles Verdes té com a objectiu l'intercanvi d'experiències entre els instituts de secundària de la ciutat que realitzen actuacions de millora ambiental, i s'adreça tant als professors com als alumnes que hagin treballat en aquest tipus d'iniciatives.

Els centres participants exposaran les seves experiències (de 9.15 a 10.15 hores) i després s'obrirà un temps de debat i intercanvi en petits grups (de 10.15 a 11.00 hores). A les 11.00 hores tindrà lloc la xerrada "Energies i el Protocol de Kioto", a càrrec de Joan Manel Riera, director de l'Escola de Natura del Corredor.

A les 12.00 hores, els participants realitzaran una visita a les instal·lacions de captació d'energia solar de la biblioteca Pompeu Fabra.