Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Incubadora de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica incorpora tres noves empreses

Escoltar

La Incubadora de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica incorpora tres noves empreses

La Incubadora d'empreses de base tecnològica de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) compta des del passat mes de febrer amb tres noves empreses: Reexporta, Sedna Engineering i Bambuc que s'han sumat a les 6 ja incubades.

Amb motiu de la seva incorporació, l'IMPEM ha organitzat un esmorzar amb les empreses i entitats vinculades al programa per tal de presentar-les a més d'impulsar la creació de vincles i generar nous contactes. L'esmorzar tindrà lloc demà dimecres de 9.30 a 11 del matí a la sala de juntes de l'IMPEM (carrer de Francisco Herrera, 70).

A més, a la Incubadora d'empreses també s'hi han adherit 5 empreses tecnològiques de nova creació: Engtel (projectes de telecomunicacions); Extreme-Micro (solucions telemàtiques per a la Pime); Innovagrafic (arts gràfiques); VR Consultor (realitat virtual aplicada a la psicologia) i Zoòtrop (creacions digitals).

Les tres noves empreses

Promoguda por Víctor de Francisco, Reexporta té com a base del seu negoci la posada en marxa d'un portal de comerç exterior que ofereix serveis a empreses exportadores, professionals relacionats amb el comerç exterior i organismes de recolzament a l'exportador. L'empresa dóna serveis de comerç exterior on-line i off-line.

Pel que fa a Sedna Engineering, aquesta és una empresa creada per Gabriel Fernández, Joan Domínguez i Carlos Palao que realitza projectes integrals d'enginyeria de telecomunicacions i domòtica (conjunt de tècniques informàtiques i teleinformàtiques aplicades a l'automatització del funcionament dels habitatges). La política d'empresa està basada en estudis tecnològicament innovadors i tenint com punt de referència les darreres novetats tecnològiques.

I Bambuc és una empresa especialitzada en el desenvolupament de programari per a pimes. El desenvolupament de programes estàndard, la consultoria i projectes informàtics a mida i la creació de programari innovador són alguns dels serveis que aquesta firma, creada per Francesc Lozano, Ferràn Gómez i Pere Faucón, oferiran a les empreses. Bambuc treballa en la creació de programes innovadors per a gestió documental i projectes B2B per al sector tèxtil.

La Incubadora: una plataforma per a nous projectes empresarials

La Incubadora d'empreses de base tecnològica de Mataró, que es va inaugurar el desembre de 2001, va ser la primera experiència d'iniciativa pública de Catalunya amb l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor i afavorir la creació d'empreses innovadores i de base tecnològica.

En aquests tres anys d'activitat, la Incubadora s'ha posicionat com una plataforma de llançament de nous projectes empresarials de base tecnològica. Actualment hi ha 28 empreses vinculades, 19 de les quals són adherides i 9 instal·lades, a més de 9 empreses que han presentat la seva sol·licitud per poder-s'hi ubicar en un futur.

La Incubadora és un model de la cooperació públic-privada per desenvolupar noves oportunitats d'ocupació i d'ús de les TICs, a més d'un model d'inserció en el territori, donat que ha articulat relacions amb tots i cadascun dels agents implicats (CIDEM, Ajuntament, Universitat i empreses).